Повече люто, по-малко месо, разберете кулинарните трендове: Какво да правим с времето в карантина

14.04.2021 09:55 | Видян 611 пъти

Повече люто, по-малко месо, разберете кулинарните трендове: Какво да правим с времето в карантина

Собственикът на една от най-бързо развиващите се, въпреки затварянията, свързани с коронавируса през последната година, световна верига за хранене Бургер и Лобстер е смятана за една от най-модните на континентите, където се е разположила и продължава да открива нови заведения. Нейният собственик Михаил Зелман очертава тенденциите, които се налагат от лятото, когато в повечето развити страни започват големите отваряния и се връща ходенето на заведение като нормален начин на живот.
Според мултимилионера, покорил двадесет кулинарни сцени, основният тренд е: Край на масовите пазари.
Какво ще рече това ли?
Това е краят на културата: всички ходят там, всички поръчват там точно това, всички правят това и онова. Това според него не се отнася само за заведенията и кулинарните моди, но за цялостния лайфстайл: няма да има всички носят това, всички правят така, всички гледат това.
Чисто ресторантски и готварски той откроява няколко отчетливи тренда на целия този общ фон на фрагментация и селектиране според индивидуалните вкусове:
ще се яде повече люто
ще се яде по-малко естествено месо, но
ще ядем повече протеини
Обаче те ще бъдат в по-голяма степен растителни, които са много по-полезни и по-здравословни. Ще се намеси изкуственото месо. Морската храна, която и покрай японското суши зае невиждани до днес позиции по света, а донякъде и у нас, също ще става все по-предпочитана. Тепърва ще откриваме света на водораслите като храна, въпреки че ги има на света поне 1 000 000 000 години и са най-старите обитатели на планетата, несравнимо по-отдавна от хората.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !