Green Day завладяха света отново

22.05.2009 13:30 | Видян 3522 пъти

Green Day завладяха света отново

Дългоочакваният нов албум на GREEN DAY - 21st Century Breakdown е на световния музикален пазар от 15 Май. За точно една седмица момчетата продадоха над 215 000 копия само в САЩ и това беше напълно достатъчно за да може техния нов  проект да дебютира директно на върха на най-престижната световна музикална класация за албуми Billboard 200.

Успоредно със зашеметяващия успех в САЩ, 21st Century Breakdown успя отново за една седмица да покори и националните чартове за албуми на още 13 държави. Първият сингъл Know Your Enemy в момента катери всички световни сингъл-класации и се радва на страхотен успех – парчето е в топ 10 в Канада, Чили, Ирландия, Япония, Малта, Швеция и САЩ.

21st Century Breakdown е първият албум на бандата след 2004 г. За American Idiot момчетата грабнаха две награди Грами, албумът достигна номер 1 в чартовете на девет държави, включително Щатите, Канада, Великобритания, Ирландия и Австралия, прекара шест седмици на върха на Европейската класация, изстреля пет тотални хит сингъла и продаде повече от 12,000,000 копия в световен мащаб.

Уникалният нов албум 21st Century Breakdown търсете в търговската мрежа и у нас от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International за България.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Green Day с европейско турне

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !