Стюардесата Ваня спечели Фермата

13.12.2020 08:36 | Видян 1951 пъти

Стюардесата Ваня спечели Фермата

Битката за 100 000 лева във „Фермата“ стартира на открито, високо в планината, като изправи един срещу друг финалистите в шоуто - стюардесата Ваня, строителят Боби, пчеларката Надя и гвардеецът Калоян. 

От 21 участници, които влязоха в предаването преди три месеца, само те оцеляха до края.

Голямата победа обаче си заслужи лъчезарната брюнетка с прякор Хепи Ванче.

Кой ще стане №1 се реши след сбора на три компонента: резултата от сблъсъците, зрителски вот и гласовете на Фермерския съвет, в който влизат героите от шестте сезона досега  - участници, наставници, ментори и стопани. Представителите на първите пет сезона изразиха избора през интернет със специално създадена за това платформа.

Битките са записани десет дни преди финала заради коронакризата, а гласуването премина на живо.

На първото трасе жребий определи Ванчето и Калоян да се изправят един срещу друг, респективно след тях Надя и Боби. Играта включва катерене, лазене, пълнене на дамаджана и отключване на сандък, пълен с букви за изписването на дума. 

Младият гвардеец с поразяващо сини очи беше по-бърз от Хепи Ванче и финишира пръв, макар че се забави на думата, подведен от заблуждаващите букви.

„Това със сигурност са най-сериозните финалисти от всички сезони досега“, категорично извика водещия Иван по време на двубоя. След края дамата се оплака от замръзнали ръце, а Калоян заяви, че е изтощен. 

При Боби и Надя също представителят на силния пол водеше убедително, а опонентката му успя да падне няколко пъти от халките.

В крайна сметка най-добро време от четиримата успя да постигне Калоян (под 10 минути) и си спечели 20 точки, последван от Боби, Надя и Ваня, която остана без точки.

Втората битка бе с името „Яйца и лабиринт“ и в нея двойките са разменени. Участниците трябва да минат през лабиринт, да отделят жълтъци и белтъци, да ги бъркат и да направят пяна, която да не падне на главата им при обръщането на купата. Калоян успя да изпервари Надя, а Ванчето надви Боби. Ваня и Калоян издадоха, че са били на уроци при шеф Кустев за бъркането на белтъци, който беше техен съфермер. Финалната подредба в тази надпревара е Ваня, Калоян, Боби и Надя. Което означава, че засега Калоян води с 35 точки, следван от Боби, Ванчето и Надя.

Битка №3 бе „Стрелба с лък“. Всеки от дуелистите има по пет стрели. Нито един от тях не се отличи с точен мерник, но най-много точки събра Хепи Ванче - 8. Втори остана Боби с 5, а Калоян и Надя трябваше да играят дузпи, защото останаха с по 0 точки. Пчеларката успя да го надвие с 1:0.

Последната от четирите битки е висене на греда, на която преди години Божидара Бакалова обеляза рекорд по издържливост. Нейното време обаче беше подобрено от Ваня, Надя и Боби, а Калоян не издържа и 3 минути на гредата. Оказа се, че скоро е изкарал коронавирус и не е успял да се задържи. След стотната минута отпадналите фермери, които бяха на терен да ги подкрепят, заиграха хоро под останалите трима под съпровода на гайда. Почти на третия час падна Хепи Ванче, последвана от Надя. Така Боби грабна 20 точки от играта.

След игрите класирането бе следното: Боби с 60 точки, Ванченто с 50 и Калоян и Надя с по 25 всеки.

От Фермерския съвет класираха финалистите по следния начин: Ваня, Калоян, Борислав и Надежда. Така Хепи Ванче настигна строителя и двамата се оказаха с по 70 точки.

Любимец на зрителите се оказа Ваня, следвана от Боби, Калоян и Надежда. Така Хепи Ванче спечели голямата награда от 100 000 лв.

Баба Дешка, която се е появявала в шоуто, осигури утешителни награди за класиралите се на второ, трето и четворто място - ваучер за почивка в нейния дом.

Междувременно стартира и записването за седми сезон на риалити формата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Няма коментари към тази новина !