НАСА ще прави атомен реактор на Луната

22.10.2020 12:04 | Видян 230 пъти

НАСА ще прави атомен реактор на Луната

Американската космическа агенция НАСА обяви обществена поръчка за изграждането на атомен реактор на Луната. Името на победителя ще бъде съобщено в началото на следващата година, предаде Сега.

Създаването на Луната на енергосистема с използването на атомна енергия е необходимо, за да могат хората да се задържат по-дълго на естествения спътник на Земята, заяви ръководителят на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн, цитиран от ТАСС.

Директорът на НАСА участва във видеоконференция по време на подписването на меморандум за сътрудничество с Министерството на енергетиката на САЩ.

"Ние възнамеряваме да се върнем на Луната и да останем там задълго", отбеляза Брайдънстайн. Поради тази причина изграждането на атомна енергосистема ще бъде от съществено значение за усвояването на това небесно тяло.

Ръководителят на НАСА изтъкна и необходимостта от използването на атомната енергия за усвояването на Марс. "За да отправим хора на Червената планета, би било много ценно да разполагаме с ядрен ракетен двигател с използване на топлинна енергия или даже ядрена електрореактивна двигателна установка", добави Брайдънстайн. Той се надява, че такъв род двигатели ще са способни значително да съкратят времето за полета до Марс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шарън Стоун на 62 и по бельо

Холивудската актриса Шарън Стоун развълнува феновете с...

Лили Колинс VS Сара Джесика Паркър

Сексът смени града и от Ню Йорк се премести в Париж...

Няма коментари към тази новина !

*}