Феновете критикуват кралицата, че не носи маска

19.10.2020 16:36 | Видян 1668 пъти

Феновете критикуват кралицата, че не носи маска

Кралица Елизабет II направи първата си публична проява извън двореца от март насам, но веднага получи критики от феновете. Някои от почитателите ѝ бяха изненадани, че 94-годишният монарх не носи предпазна маска, въпреки продължаващата пандемия от коронавирус.

Кралицата, придружена от внука си и бъдещ крал принц Уилям, се отправи към Солсбъри, за да посети лаборатория. Тя носеше дълго розово палто от „Stewart Parvin“, което комбинира с шапка в същия цвят на дизайнерката Рейчъл Тревър-Морган. Това, което липсваше обаче беше най-популярният аксесоар през последните месеци, а именно предпазната маска за лице. Интересното е, че нито един от екипа на Елизабет II, нито принц Уилям бяха с предпазни средства.

Според кралски източници, предупрежденията не са били пренебрегнати и са били взети всички мерки за елиминиране на заразата. От двореца споделят, че социалната дистанция е била спазена, кралицата и Уилям повечето време са били навън, а всички хора, с които двамата са се срещали, са дали негативни проби за коронавирус.

Правителството във Великобритания препоръчва на всеки да носи маски в почти всички затворени помещения, включително и там, където социалната дистанция не е достатъчна и на места, където ще бъдете в контакт с хора, които не познавате. „Тези, които не спазват препоръките, ще бъдат глобени“, се казва още в съобщението.

Всичките 49 души, които са били в контакт с кралското семейство, са били тествани за коронавирус и са дали отрицателен резултат. Кралицата заяви, че ситуацията в страната започва да се влошава, като случаите рязко се увеличават.

През март Елизабет II напусна Бъкингамския дворец заедно със съпруга си принц Филип, за да се изолира в замъка Уиндзор. Оттам тя извърши две кралски задължения – изгледа парад на войските през юни и удостои сър Том Мур с титлата рицар. Кралицата също така присъства и на сватбата на принцеса Беатрис през юли. На церемонията бяха поканени само 20 гости.

Посещението на кралското семейство тази седмица беше с цел да се отдаде почит на екипа, който е работил след отравянето на бивш шпионин и дъщеря му с Новичок преди две години. След героична работа лекари и специалисти успяват да спасят 67-годишния Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Заподозрени за атаката са руски агенти.

Според кралски източници, посещението е трябвало да се случи през април, но е било отменено заради пандемията.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Няма коментари към тази новина !