Първа АГ с безплатни прегледи в световния месец за борба с рака на гърдата

16.10.2020 16:55 | Видян 1320 пъти

Първа АГ с безплатни прегледи в световния месец за борба с рака на гърдата

Всяка година през октомври - Световният месец за борба с рака на гърдата Първа АГ провежда своята кампания за повишаване на осведомеността и профилактиката на най-честото онкологично заболяване при жените. Кампанията е подкрепена от Столичната община.

В нея с безплатни прегледи за рак на гърдата се включват 10 болници от цялата страна. Сред тях са и общинските Първа САГБАЛ „Света София“, университетската Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител“, Пета МБАЛ - София и Четвърта МБАЛ - София.

Успоредно с тази кампания, от 2015 г. насам Столична община продължава да изпълнява своята Програма за скринингово изследване за рак на млечната жлеза сред определени групи жени. От 2015 г. до 2020 г. скринингово изследване са преминали 22 821 дами, работещи в общинското образование, социални и културни институти, и транспорта.

За тази програма до момента Столична община е изразходвала близо 1 млн. лв. Отделно за нова апаратура, с която да се извършват прегледи за рак на гърдата в общинските лечебни заведения СО е отпуснала над 822 хил. лв.

Днес в небето над София отново бяха пуснати 1200 розови балона - символ на броя на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !