Кристиан Костов с поетична алюзия на битката с психичните заболявания

22.10.2020 11:07 | Видян 1115 пъти

Кристиан Костов с поетична алюзия на битката с психичните заболявания

Кристиан Костов не за първи път говори за трудностите пред психичните заболявания, а сега излива цялата си душа в новия си емоционален проект Psycho. Съкровената изповед е първата песен, която официално излиза под новия му псевдоним VOSTOK и вече е достъпна на всички музикални платформи.

Миналия месец изпълнителят разкри, че участието му в Евровизия през 2017 г. е отключило първите симптоми към менталното заболяване Синдром на самозванеца.

В рамките на дълъг пост в социалните мрежи Костов сподели пред феновете и приятелите си, че за първи път е усетил подобни мрачни чувства и мисли в последните седмици преди участието си в песенния конкурс. „Започнах да се съмнявам дали съм достатъчно добър да бъда там. Или дори да бъда музикант“, обясни певецът.

Новата му песен обаче е една поетична алюзия на битката с трудностите. В нея той отправя апел към хората, които се борят със собствените си демони напомняйки, че могат да преминат през всички изпитания на живота.

„С този проект просто исках да ви покажа, че всичко е възможно и дори да изглежда, че сте заседнали и не можете да направите много, винаги се опитвайте да намерите нови начини за колаборация с околните“, разкрива Кристиан с публикация в социалните мрежи.

Най-младият участник от Евровизия 2017-а сподели, че идеята зад VOSTOK e била посята още преди година, когато той и Саша Хюман са написали няколко песни заедно. Корените обаче са поникнали едва наскоро, когато е започнал същинската разработката по нея заедно със своя екип.

„Psycho е само началото на историята, която започнахме да създаваме, когато започна карантината. Не беше лесно за никого през тези тежки времена на пандемията“, пише 20-годишният певец.

Песента е написана и продуцирана само в рамките на 6 часа. Мисълта, която стои зад нея, е цялостно преобръщане на обществените представи за определени понятия и емоционални състояния, както и бунтовнически, но умиротворен зов срещу тях. „Понякога просто знаеш, че следващата песен ще бъде специална без дори да си натиснал нито един клавиш на пианото“, пише още той.

Замесени в проекта и отговорни за звученето на песента освен младия талант от Евровизия са неговият брат Даниел Костов и Саша Хюман. Виновници за визуалното оформление към музиката и корицата са Владимир Репин и Дмитрий Мел, които освен „най-талантливите фотографи в света“, както сам ги определя Кристиан, са и негови много скъпи приятели.

„Имах специфична визия в главата си и тя трябваше да изглежда така и по никакъв друг начин и знаех, че винаги мога да разчитам на Владимир и Дмитрий. Благодаря ви, момчета. За пореден път ми доказахте, че няма нищо, което не можем да направим заедно“, споделя изпълнителят.

Любопитно е, че новият псевдоним на музиканта VOSTOK е сбор от разбърканите срички на фамилията му. Талантът разказва на своите фенове в социалните мрежи, че това не е случайно и е свързано с важна за него житейска история, както и с неговото „етническо наследство“. А в превод от руски „восток“ значи „изток“.

Костов разкрива и че съвсем скоро можем да очакваме следващите глави на неговия нов проект.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !