Келнер сложи свой шеф на бТВ, Дидие от Нова - при комшиите, шамар за бг властта

14.10.2020 14:07 | Видян 1725 пъти

Келнер сложи свой шеф на бТВ, Дидие от Нова - при комшиите, шамар за бг властта

PPF Group  на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV Media Group след финалната транзакция по сделката с досегашния собственик СМЕ (Central European Media Enterprises), като той поема не само българската, но и всички останали телевизии на американската група в цяла Източна Европа.

Важната новина всъщност е, че Келнер не се е поддал на натиска на българската власт да отстъпи бТВ на управляващия олигархичен кръг. Това личи по факта, че PPF назначава нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар, съобщи бизнес групата.

Той има 20-годишен опит в радиостанции и телевизии. Работил е за Warner Home Video и за HBO (Чехия и Словакия), както и за чешката GES Group.

Йетмар ще отговаря за операциите, бизнес стратегиите и растежа на компанията в България.
Досегашният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала засега остава на позицията си, става ясно от съобщението до медиите.

В коментар за назначението си самият Йетмар казва, че ще запази независимостта на bTV Новините, което още веднъж доказва, че не е минал рекетът на бг властта:
“bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители."

За да няма никакво съмнение новият шеф допълва:

"PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани", официално отсича компанията.

Още един шамар за управляващата олигархия е знаковото назначение в групата на Келнер на мениджъра на Нова телевизия, преди да я купят братя Домусчиеви и да го принудят да напусне и той да се отдаде на отдих в гръцката си вила на о.Амуляни.

PPF назначава бившия шеф на Нова телевизия Дидие Щосел за главен изпълнителен директор на СМЕ за Чехия, Румъния, Словакия и Словения. На този фон прозвуча комично „отговорът”, опитан да се представи като новина - вече оповестяваната информация, че Домусчиеви придобиват Канал 3, чиято де юре собственичка без друго управлява повече от година Нова, заедно с няколко малки музикални тв канала и радиостанции.

При обявяването на продажбата на СМЕ не бе посочена конкретна цена за българския пакет медии. Цялата сделка за телевизиите в Източна Европа на американския концерн е на стойност 2,1 милиарда долара.
 


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !