бТВ скочи на нагласените рейтинги в полза на освиркваната Нова

26.08.2020 14:53 | Видян 1292 пъти

бТВ скочи на нагласените рейтинги в полза на освиркваната Нова

Всички сте в течение на дискусиите относно системата за измерване на аудиторията, които продължават дълги години в България. Преди няколко години NOVA Broadcasting Group взе решение да преустанови работа със системата на ГАРБ и въведе Нилсен като система за измерване, с която работи. Неотдавна NOVA Broadcasting Group реши да спре да използва Нилсен и да се върне обратно към системата на ГАРБ.

Вашите решения за значителни инвестиции в реклама се базират на данните, предоставени от системата за измерване. Затова сме уверени, че ще споделите нашата визия – всяка система за измерване на първо и най-важно място трябва да бъде работеща, прозрачна, обективна и да се ползва с доверие. Също така е важно да има само една система, на която пазарът да разчита.

В момента имаме единна система, но не смятаме, че настоящата отговаря на съществените критерии, които би трябвало да следва. Тази система се ползва в България повече от десет години. Тя е остаряла – например, не осигурява измерване на Total Video в дигитална среда, а данните, които предоставя, според нас повдигат множество въпроси. Също така, това не е система, която се контролира съвместно от всички участници в индустрията, защото всеки участник понастоящем използва данните на базата на двустранни споразумения с доставчика на системата.

Затова ние призовахме всички участници - NOVA, БНТ, БАР и БАКА, да постигнем съгласие за следното:
  • Учредяване на Комитет на индустрията (Joint Industry Committee). Такъв комитет е абсолютно стандартен за всички останали релевантни пазари. Той гарантира, че взаимоотношенията с доставчика на системата за измерване се поддържат, администрират и управляват съвместно от всички участници. Това осигурява прозрачност и е съществена предпоставка за доверието към данните, изнесени от системата;
  • Подлагане на системата за измерване на търг. Регулярното провеждане на търг за ключови доставчици е бизнес практика, която и вие принципно бихте прилагали в дейността си. Това следва да е валидно и за системата за измерване. Единствено търг ще позволи на участниците да сравнят съществуващата система (или подобрено решение, което тя може да предостави) с това, което е стандарт за пазара.
Вярваме, че верният път напред е към подлагане на системата за измерване на аудиторията на търг, вместо само на одит:
  • Одитът обръща поглед назад, докато ние имаме нужда от подход, който гледа напред;
  • Одитът ще разгледа системата такава, каквато е, а не каквато трябва да бъде;
  • Одитът ще вземе предвид съществуващата система и няма да даде възможност за сравнение на базата на днешния стандарт на пазара.

За да имате пълната картина по въпросите, засегнати по-горе, сме подготвили становище, което прилагаме на Вашето внимание.

Вижте информация ТУК !

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !