Семейство Джаферович се отдаде на гурме изкушения

24.09.2020 12:26 | Видян 1189 пъти

Семейство Джаферович се отдаде на гурме изкушения

Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar на пл. Васил Левски вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за “революция във всяка чиния”. Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят.

В екипа му са су-шефове Михаил Цветков и Веселина Чилева, а мениджър на ресторанта е Атанас Нанов, работил в световноизвестни ресторантьорски и хотелиерски вериги в САЩ. В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А  подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята.  “Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове - обожавала е черен хайвер с червено вино!” - разказва шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени “Калмари карбонара”, съчетаващи морски деликатес и паста сос.

В същото време провокацията не е на всяка цена - “Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава - едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация” - допълва авторът на менюто. Приятна изненада са разнообразните интерпретации на познати вкусове  - от веган тартар от цвекло, през супа “Минестроне Дженовезе” до неповторимото телешко по милански със зелева салата и зелена ябълка. Кулинарното пътешествие завършва с десерт и ако поръчате Affogato “Al Rovescio”, шефовете ще го приготвят на масата пред вас… и наопаки!

Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна - Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея и барът предлага целия спектър от класическо Негрони до вдъхновени от България шприцове. Разбира се, допълнени от внимателно селектирана листа от местни и италиански вина.  

Подобно на храната, концепцията на интериора отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела, до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн, до Стив Джобс. Непокорни, бунтовници, гении и икони – всички те са на почит тук. Редица популярни личности, тв звезди и инфлуенсъри вече опитаха от кулиналните изкушения на шеф Сам Флавио. Удовлетворение от храната с модернистичен привкус споделиха и Ваня и Евгения Джаферович.


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !