Лятна почивка за семейство Джаферович в Дубровник

06.08.2020 13:59 | Видян 1363 пъти

Лятна почивка за семейство Джаферович в Дубровник

По света има множество места, които човек трябва да види със собствените си очи, докато е жив, а сред тях със сигурност попада и Дубровник. Прекрасният хърватски град, пропит с история, е сред задължителните дестинации, които всеки привърженик на пътешествията просто трябва да посети.

Всяко едно кътче от него има способността да омагьосва. Спиращите дъха пейзажи на мястото се редят една след друга, а ненаситните очи на посетителите, неспособни да обхванат всички красоти, се чудят къде по-напред да се спрат... Вниманието на туристите се разпределя между зелените планини, тюркоазените води на Адриатическо море, древните крепостни стени и паметници на културата, лазурните плажове и внушителните пристанища.

Все пак не напразно след визитата си там, състояла се през 1929 г., великият ирландски драматург Джордж Бърнард Шоу казва:

"Този, който търси Рая на Земята, трябва да посети Дубровник", гласят думите му. И кой би спорил с тях?

Може би поради всичко изброено досега, семейство Джаферович реши да посети курортното селище, включено в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, по време на своята почивка, отвеждаща ги на различни точки из държавата в Югоизточна Европа. Преди броени часове Ваня и Жени публикуваха в профилите си в Инстаграм редица снимки, които, благодарение на служещите за фон гледки, наподобяват истински пощенски картички.

"Стар, красив, величествен, пленителен, запазен... Дубровник! За първи път съм тук и за няколко часа вчера взимах с пълни шепи от всичко, което това градче може да ми предложи. Да, много ми прилича на Ровин, Сплит, Хвар и изобщо всички тези малки градчета.

Няма да сбъркате, ако посетите и някой от тях", пише гримьорката и риалити звезда, позираща пред крепостта "Ловриенац", за която се счита, че е издигната само за 3 месеца върху 36-метрова стръмна скала, за да попречи на венецианците да построят своя на мястото.

Застанала пред забележителността, в която днес се поставят множество от Шекспировите пиеси в рамките на Летния фестивал, половинката на футболиста стои пред обектива облечена в бял потник и широк панталон с висока талия, изработен от лек плат в прасковен цвят, чийто десен е на флорални мотиви.

Евгения качи и редица други кадри като 24-часови истории в социалната мрежа, показващи мигове от разходката им с двете им деца Бо и Лея из улиците на курорта.

Ваканцията на четиримата започна преди почти седмица, като бившата плувкиня отбеляза началото ѝ с изображение, на което релаксира по бански костюм на ръба на басейн. Четири дни по-късно тя сподели фотографии от хърватската столица Загреб.

Източник: dir.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !