Най-продаваната здравна книга в Русия излиза и у нас

14.09.2020 16:36 | Видян 750 пъти

Най-продаваната здравна книга в Русия излиза и у нас

Съвременна енциклопедия на женското здраве и красота излиза на 15 септември с логото на издателство „Хермес“.  „Валсът на хормоните“ е най-продаваната здравна книга в Русия. Тя е посветена на най-важното и крехко равновесие, което определя женското здраве: хормоналния баланс. От него зависят физическото и психическото здраве на дамите, нивата на енергия и качеството на живот. Авторката обяснява как да се постигне и поддържа този баланс, като дава съвети за здравословно хранене, физическа активност, добър сън и ефективно справяне със стреса.

Тя разглежда разпространени състояния като заболяванията на щитовидната жлеза, инсулиновата резистентност, синдрома на поликистозните яйчници и предлага комплексни подходи за овладяването им. Този полезен наръчник за здравна грижа и превенция ще помогне на дамите да се чувстват и изглеждат добре без драстични режими, изтощителни тренировки и съмнителни медикаменти. Д-р Наталия Зубарева е бестселъров автор, инстаграм инфлуенсър и... на първа линия в борбата с коронавируса. Израснала в семейство на шест поколения лекари, Наталия Зубарева също завършва медицина, а след това специализира ендокринология и кардиология.

По професионални и лични причини започва да изучава по-задълбочено принципите на нутрициологията, като впоследствие се насочва към сферата на лечебното и спортното хранене. Набира голяма популярност в Инстаграм, където споделя здравни и лайфстайл съвети, като профилът й има 3,4 милиона последователи. Графикът й е запълнен месеци наред, води семинари и онлайн курсове. Автор е на още няколко здравни заглавия. Красивата лекарка е не само редовен гост в радио и телевизионни програми, но и обект на интерес от страна на таблоидите. Славата и успехът обаче не я отклоняват от призванието й.

Със задълбочаването на пандемичната криза д-р Зубарева взема по собствените й думи „единственото правилно решение“ и постъпва на работа в една от руските държавни болници, определена за лечение на пациенти с коронавирус. „Аз съм лекар и съм длъжна да съм там, където знанията и уменията ми сега са необходими повече от всякога“, написа в профила си тя, преди да се присъедини към колегите си от първа линия, където ще допринесе с опита си в реанимацията.

Ето и съветите за укрепване на имунитета на Наталия Зубарева: Редовно си правете изследвания и в случай на дефицити (например, Д3, В9, В12, железо) приемайте хранителни добавки, но само след консултация с лекар. Хранете се балансирано и пълноценно с въглехидрати, протеини и правилните мазнини. Консумирайте плодове, зеленчуци, месо, риба и морски дарове, ядки и зърнени храни. Погрижете се за чревното си здраве, като приемате пребиотици и пробиотици, в това число от храни като кисело зеле, ферментирали зеленчуци, кефир, суроватка, кисело мляко и кокосово масло.

Изключете захарта от менюто си. Приемайте омега-3, но само в правилната доза (не по-малко от 1000 мг EPA+DHA). Прекарвайте време на чист въздух, но внимавайте с излагането на слънце. Често проветрявайте помещенията, използвайте овлажнители за въздух. Пробвайте аромалампи с етерични масла и добавяйте към водата, с която миете пода, масло от чаено дърво, мента, лавандула. Намалете стреса. Използвайте методи за релаксация (медитация, разходка, физически упражнения).

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !