Защо кралицата няма да се завърне в Лондон?

26.08.2020 12:34 | Видян 774 пъти

Защо кралицата няма да се завърне в Лондон?

Бъкингамският дворец най-вероятно ще остане още дълго време без своята кралица.

Елизабет II, която в момента е на почивка в Шотландия, няма да се завърне в Лоднон в близките месеци заради продължаващата епидемия от коронавирус. Монархът на Великобритания обикновено се завръща у дома в началото на октомври след традиционната си ваканция в Шотландия, но тази година тя ще се установи в замъка Уиндзор.

Именно там кралицата прекара цялото лято, заминавайки в началото на март заедно със сърпуга си принц Филип. Това ще е най-дългият период, в който Елизабет не се завръща в Бъкингамския дворец откакто е седнала на трона преди 68 години. Според кралски източник, всички от семейството искат да се установят отново в Лондон, но засега тази опция не е възможна.

По-рано през лятото стана ясно, че всички публични изяви на кралицата са отложени заради коронавируса. Тя обаче успя да участва в присъждането на рицарство на героя капитан Том Мур, който стана известен със своята благотворителна дейност по време на пандемията. Събитието се случи на 17 юли в градината на замъка Уиндзор.

Юлската проява на Елизабет показа как събитията са се променили завинаги, а вътрешни лица от двореца все още не са сигурни как здравната ситуация ще се отрази на обществените ангажименти на кралицата през следващите месеци. След като се установи в Уиндзор, тя ще трябва да пътува 48 км. до Лондон за всякави професионални задължения, които изискват нейното присъствие.

В момента се правят планове как тя и другите членове на кралската фамилия могат спокойно да присъстват на ежегодните събития, посветени на Деня на възпоменание през ноември. Монархът на Великобритания управлява своите организации с помощта на малък брой служители, които са се установили за трайно в замъка Уиндзор.

Всички те в момента са в Шотландия заедно с кралицата и най-вероятно ще я придружават и в Сандрингам, където тя ще замине за коледната си ваканция. Очаква се принц Уилям, Кейт Мидълтън, прицн Чарлз и Камила да се завърнат в Лондон през следващит еседмици, за да започнат своите професионални ангажименти.

Уилям, Кейт и трите им деца най-вероятно ще посетят шотландското имение на кралицата в следващите няколко дни, преди принц Джордж и принцеса Шарлот да започнат училище през септември.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Как колбасите могат да бъдат полезни,...

Световната здравна организация категорично определя...

Бургас проби със снимки на пясъчния...

В днешния свързан и дигитален свят Бургас успява да се...

Няма коментари към тази новина !

*}