Коя песен точно определя времето за миене на ръце и кой сапун не работи срещу К19

27.04.2020 10:53 | Видян 985 пъти

Коя песен точно определя времето за миене на ръце и кой сапун не работи срещу К19

Kакво правим с времето в карантина

Учените вече установиха, че обикновеният сапун е много по-опасен за коронавируса и респективно - много по-добър е за нас, от всеки дезинфектант. Днешният ни лайфхак е посветен именно на това толкова важно нещо във времето, когато сме в карантина, пък и за цял живот.

Оказва се, че и за правилното миене на ръцете си има чалъм.

Непрекъснато чуваме различни версии колко време трябва да се извършва тази работа, за която ни агитират още от детската градина с песента Хей, ръчички - хей ги две....

Всъщност точно една още по-популярна песничка е чудесен вариант да съпътства миенето със сапун.

Изкарването два пъти на рефрена с 4 повторения Happy Birthday - химна на рождените дни, гарантира достатъчен период да отстраним вредностите от ръцете си. Американските учени, които дадоха този съвет, допълват, че колкото по-обикновен е сапунът, с който действаме, толкова по-добре.

И предупреждават - така наречените антибактериални сапуни не просто не помагат, но и вредят в епидемията.

Оказва се, че този тип почистващи средства "тренират" бактериите - "научават" ги как да се справят нашите защитни мерки, което никак не е желателно. Разбира се, трябва да имаме предвид и златното правило - прекалената чистота не е перфектна за организма, защото атакува имунитета му.

Освен вредата, която неминуемо нанася на кожата на ръцете. В този смисъл се препоръчва употребата на ръкавици при операции, които изискват много ръчна работа. Най-добри са т.нар. "мазни".

Те са третирани заводски със сребърни частици и в момента са хит в Русия. Много учени обаче предупреждават, че ръкавиците също могат да станат вредни за кожата, ако се прекалява с носенето им - не бива да става целодневно или дори полудневно, както и всеки ден.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !