Бум на дом. насилие и психопроблеми в Италия заради изолацията, бг властта не дава за душевно здраве

23.03.2020 10:19 | Видян 291 пъти

Бум на дом. насилие и психопроблеми в Италия заради изолацията, бг властта не дава за душевно здраве

През последните четири дни италианските лекари вече започнаха да говорят, включително по първи канал на държавната телевизия РАИ за големите психични проблеми, които предизвиква изолацията заради коронавируса. България от 10 години е намалила под санитарния минимум парите за психично здраве, което непрекъснато говорят, ако им се даде думата родните специалисти.

В Италия вече има доста случаи на домашно насилие, след като много семейства, които поддържат трудно баланса у дома, бяха принудени да се затворят за дълго време дни наред вкъщи. Истанбулската конвенция, както може да се очаква, не помага.
Психолозите очакват и „епидемия“ от психични проблеми поради изолацията. Още повече, в момента сме в сезона, при който тези заболявания достигат пика си на изяви.

По официални данни, оповестени в предаването Порта а порта на РАИ 1, 20% от италианското население – над 12 милиона души, употребяват различни успокоителни и други медикаменти за психиката.

Средно за света този процент се движи около десет на сто – т.е. съответства на нещо като 700 000 души в България.
Известно е, че недостигът на витамин Д с естествен източник слънцето, който е отличен имунизатор, всъщност мощно вреди на предпазването на организма от зарази, включително от типа на коронавируса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ивана разкри как поддържа новата си...

Звeздaтa oт рaннитe гoдини нa пoп фoлкa - Ивaнa, вeчe нe...

Райна с неуместно фото

Фолк певицата Райна този път си навлече гнева на...

Няма коментари към тази новина !