Риана: Заедно можем да спасим света

25.02.2020 14:30 | Видян 1030 пъти

Риана: Заедно можем да спасим света

Тазгодишните награди „Имидж“ превърнаха в своя най-важна фигура Риана. Барбардоската изпълнителка, която наскоро навърши 32 години, спечели най-важната статуетка на вечерта – „President's Award“.

Наградата ѝ се присъжда заради нейната „невероятна кариера като артист и музикант, но и като човек, който се е утвърдил като фигура, която постоянно служи на обществото“. Наградите „Имидж“ се присъждат от американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP).

Церемонията се провежда всяка година от 1909-а и цели да удостои най-добрите цветнокожи представители на киното, телевизията, музиката и литературата. Президентът на асоциацията Дерик Джонсън признава, че Риана успява да събере в себе си елегантност и отдаденост на справедливостта.

Изпълнителката прие с гордост наградата и успя да вдигне цялата зала на крака с вдъхновяващата си реч за обединение на нациите и хората от различни раси. „Щастлива съм, че успях да основа фондацията Clara Lionel през 2012 година“, каза тя от сцената.

Clara Lionel е неправителствена организация, която спонсорира образователни и хуманитарни мисии по целия свят. Риана я основава в чест на баба си и дядо си – Клара и Лионел. В нея включва изграждането на онкологичен и център по педиатрия в клиника „Кралица Елизабет“ в Барбадос.

„Ако има нещо, което успях да науча е, че ние можем да спасим света заедно. Няма как да го направим разделени“.

Изпълнителката след това се обърна към всички в залата и ги попита „Колко от вас тук имат приятели, колеги или партньори от друга раса?“. Тя добави, че всеки един, който е вдигнал ръката си, трябва да се обърне към представителя на бялата раса и да го накара следващия път да протестира и да участва в шествия, борещи се за правата на чернокожите.

„Те ви харесват, нали? Искат да се разбират с вас? Е, тогава това е й техен проблем!“. Звездата благодари и на NAACP, че отстоява силата и упоритостта на цветнокожите.

Източник: tialoto
Снимка: Getty

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !