Евровизия с конкурс за нова версия на химна на събитието

20.02.2020 13:30 | Видян 901 пъти

Евровизия с конкурс за нова версия на химна на събитието

Тази година се чества седемдесетата годишнина от създаването на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Организацията обединява публичните телевизии и радиа в Европа и е главният организатор на най-големия музикална надпревара в света - Евровизия. За да отбележат събитието EBU организират конкурс за вдъхновяващи интерпретации на “Te Deum” на Марк-Антоан Шарпантие. Композицията е позната на телевизионните зрители като химн на Евровизия.

Организаторите призовават кандидатстващите в конкурса да бъдат креативни и да не поставят ограничения пред себе си. Те търсят интерпретации на химна, които отразяват ценностите на Европейския съюз за радио и телевизия - разнообразие и иновативност. Не се поставят ограничения в стиловата рамка и се допускат всякакви стилове - рап, поп, опера, рок, джаз, фолк. Добре дошли са и всякакъв вид импровизации, които са различни и дръзки.

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=kZ4FCGa8CZo

Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран споделя: “Обществените медии предоставят стойностно, информативно и забавно съдържание за милиони хора, но за нашата годишнина предаваме творческата щафета на нашата публика.

Участниците трябва да качат своето видео в Инстаграм, да използват хаштаг #EBU70contest и да отбележат профила @ebu_hq. Крайният срок е 1 април, като единственото условие е лицата да имат навършени 18 години.

Победителят ще спечели 2 билета за големия финал на Евровизия 2020 на 16-и май, настаняване в хотел по време на конкурса в Ротердам и възстановяване на пътни разходи.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12-и, 14-и и 16-и май и ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 от 22 часа. Представителят на България Виктория ще вземе участие във втория полуфинал.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тарантино се отказа от последния си...

Рядко се случва обявен холивудски проект да бъде рязко...

Меган Фокс е неузнаваема без грим

Феновете на Меган Фокс бяха оставени да правят двойни...

Няма коментари към тази новина !