България във втория полуфинал на Евровизия

29.01.2020 09:23 | Видян 1147 пъти

България във втория полуфинал на Евровизия

Стана известно разпределението на участниците в полуфиналите на тазгодишния песенен конкурс "Евровизия 2020", който ще се проведе в нидерландския град Ротердам, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Жребият определи в първия полуфинал /12 май/ на песенната надпревара да се представят изпълнителите от Македония, Норвегия, Беларус, Русия, Кипър, Литва, Хърватия, Швеция, Азербайджан, Малта, Израел, Словения, Австралия, Украйна, Румъния, Ирландия и Белгия.

Във втория полуфинал на 14 май ще се състезават представителите на Австрия, Дания, Молдова, българската представителка Виктория Георгиева, Полша, Швейцария, Финландия, Армения, Сан Марино, Латвия, Сърбия, Исландия, Грузия, Португалия, Чехия, Гърция, Албания и Естония.

Участниците от Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция, а също и страната-победител от миналата година, Нидерландия, директно се класират за финала.

Шейсет и петият конкурс "Евровизия" ще се проведе от 12 до 16 май в концертната зала "Ахой" в Ротердам. Нидерландия получи правото да бъде домакин на тазгодишното издание, след като през 2019 година конкурсът беше спечелен от Дънкан Лорънс с песента "Arcade".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !