Елизабет II обяви решението си за принц Хари и Меган

14.01.2020 09:37 | Видян 1760 пъти

Елизабет II обяви решението си за принц Хари и Меган

Кралица Елизабет II се съгласи на „период на преход“, в който херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарат време в Канада и Великобритания, пише BBC, цитирана от Bloomberg.

В изявление кралицата посочи, че изцяло подкрепя решението им за нови роли, но „би предпочела те да останат членове на кралското семейство на пълно работно време“.

Според кралицата все още има много работа за вършене по този въпрос, но вероятно окончателните решения ще бъдат взети идните дни.

Високопоставени членове на британското кралско семейство водят разговори относно ролята на принц Хари и Меган, след като те заявиха, че искат да се откажат от задълженията си.

В изявление кралицата заяви, че разговорите в Сандрингам, които включваха принцът на Уелс и херцогинята на Кеймбридж, са били „много конструктивни“.

„Моето семейство и аз изцяло подкрепяме решението на Хари и Меган да започнат нов живот като младо семейство“, посочи тя.

По-рано този месец принц Хари и херцогиня Меган обявиха, че ще се освободят от кралските си задължения и изразиха желанието си да станат финансово независими.

„Искаме да се оттеглим като висши членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими", заяви двойката в изявление, публикувано от Бъкингамския дворец в сряда. Хари и Меган обявиха, че в бъдеще ще прекарват част от годината в Северна Америка.

В изявлението се посочва, че двойката е решила „след многомесечни размисли и вътрешни дискусии“ да предприеме тази стъпка. Двамата искали да поемат „нова, прогресивна роля" в рамките на институцията. В същото време обаче те подчертават, че ще продължат да „подкрепят изцяло“ кралица Елизабет II.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Няма коментари към тази новина !