Елизабет II свиква семейна среща заради Хари и Меган

12.01.2020 10:19 | Видян 2631 пъти

Елизабет II свиква семейна среща заради Хари и Меган

Британската кралица Елизабет Втора е насрочила за утре съвещание, посветено на намерението на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да се откажат от изпълнение на кралските си задължения и да станат финансово независими, съобщи вчера телевизионният канал "Скайнюз", предава Dir.bg.

Това ще е първата семейна среща с участието на принц Хари от избухването на кризата в кралското семейство заради неговото решение. Заедно с него във фамилното имение Сандрингам, графство Норфолк, ще бъдат баба му, кралица Елизабет, баща му - престолонаследникът принц Чарлз, и по-големият му брат принц Уилям.

На 8 януари принц Хари и Маркъл обявиха чрез "Инстаграм" за намерението си да направят безпрецедентна крачка като се откажат от статута на старши членове на кралското семейство и си гарантират финансова независимост.

На практика това означава отказ от значителна част от церемониалните задължения и привилегии на херцога и херцогинята на Съсекс, които обаче може да запазят сегашните си титли.

Предстои да бъде решено какъв ще е новият им статут, с какво ще им бъде позволено да се занимават, за да се издържат и как ще се осигурява охраната им.

Британски медии съобщават още, че Меган Маркъл ще се включи по телефона в обсъжданията, ако часовата разлика го позволява.

Вчера стана ясно, че тя се е съгласила гласът й зад кадър да бъде използван в продукция на "Дисни", като в замяна компанията ще направи дарение за благотворителна организация за защита на слоновете, предаде Ройтерс, като цитира в. "Таймс".

Вестникът не дава подробности за новия ангажимент на херцогинята на Съсекс, но уточнява, че компанията ще направи дарение на организацията "Слонове без граници".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !