Пачино и Де Ниро за The Irishman

22.11.2019 13:55 | Видян 867 пъти

Пачино и Де Ниро за The Irishman

Септемврийски ден през 2008 г., премиерата на филма "Righteous Kill" в Италия. Струпалите се около червения килим почитатели крещят името на актьора и чакат за неговия автограф. Де Ниро се обръща към своя колега от продукцията – Ал Пачино, и изразява съжалението си, че тези хора са се събрали за филм, който е само с малко по-добър от стандартния полицейски трилър.

"Казах му: "Това е страхотна реакция, но ще е хубаво, ако бяха тук за филм, с който наистина се гордеем. Следващия път ще направим такъв, който харесваме", спомня си Де Ниро думите, които отправя към Пачино.

11 години по-късно вече са направили такъв филм. "Ирландеца" (The Irishman) е новата творба на режисьора Мартин Скорсезе, в който двамата легендарни актьори и носители на "Оскар" си партнират. И за тях това е филм, който има заслужено място в биографиите им редом с класики като "Жега" и "Кръстникът II".

Това е и една от причините да е толкова очакван. Другата – че "Ирландеца" бележи завръщането на Скорсезе към света на гангстерите за пръв път след "От другата страна" (The Departed, 2006 г.), който му донесе "Оскар".

"Това са Боб и Марти в свят, който разбират, който са изследвали и който познават по-добре от всеки друг", казва Пачино.

Филмът е продължаващо 3 часа и половина изследване на реално съществувалия Франк Шийран-Ирландеца (Де Ниро) – убиец на мафията, който се сближава с профсъюзния лидер Джими Хофа (Пачино). Освен всички друго, филмът се занимава и с темата за наследството и задава въпроси за това какво оставяме след себе си. Този мотив не е изненада с оглед на това, че режисьорът и основните звезди са в средата или края на 70-те си години.

"Чух, че боядисвате къщи" – книгата от 2004 г., която послужила като основа за "Ирландеца", е обсъждана за екранизация още през 2007 г. Постоянно нарастващият бюджет и проблеми с графиците на замесените лица обаче водят до постоянно отлагане на проекта.

"Не вярвах, че някога ще бъде направен. В един момент си мислех: "Е, беше добра идея, но много такива се появяват и не стават реалност", признава Пачино.

За повече информация: www.gq.com

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Криси Тейгън разкри пола на бебето си...

Опа! На 17 септември Криси Тейгън използва историите си в...

Гуен Стефани смени лика на бившия си...

След участието си на наградите на Академията за кънтри...

Няма коментари към тази новина !

*}