Ирландецът е победителят на Холивудските филмови награди

05.11.2019 10:37 | Видян 1303 пъти

Ирландецът е победителят на Холивудските филмови награди

Мафиотският епос "Ирландецът", зад който стои режисьорът Мартин Скорсезе, триумфира на Холивудските филмови награди. Лентата с участието на Робърт де Ниро и Ал Пачино спечели три отличия - за най-добър актьор в поддържаща роля (Пачино), процудент (Ема Тилинджър Коскоф) и визуални ефекти (Пабло Хелман).

Приемайки отличието си, Пачино благодари на Робърт де Ниро, че му е помогнал да получи ролята на Джими Хофа, казвайки добра дума за него пред Мартин Скорсезе. Той уточни, че благодарение на именития си колега, не му се е наложило да се явява на прослушване за ролята.

На церемонията, състояла се Бевърли хилс, супергеройската продукция "Отмъстителите: Краят", беше отличена като холивудски блокбастър. С приходи от 2, 79 милиарда долара филмът задмина "Аватар" като най-касовата продукция на всички времена.

Актрисата Чарлийз Терон беше удостоена с награда за цялостна кариера. Отличието й беше връчено от миналогодишната му носителка Никол Кидман.

Отличието за най-добър актьор отиде в ръцете на Антонио Бандерас за ролята във филма "Болка и величие" на Педро Алмодовар. Бандерас прие наградата от доведена си дъщеря - актрисата Дакота Джонсън.

Призът за най-добра актриса беше присъден на Рене Зелуегър за образа й във филма "Джуди".

За най-добра актриса в поддържаща роля пък бе обявена Лора Дърн за "Брачна история".

С награди за актьорски пробив бяха удостоени съответно Тарън Еджъртън за превъплъщението му в образа на певеца Елтън Джон в "Рокетмен“ и Синтия Ериво за ролята й в "Хариет".

Сред отличниците на Холивудските филмови награди се наредиха още Джеймс Манголд (най-добър режисьор за "Форд срещу Ферари"), Антъни Маккартън (най-добър сценарист за "Двамата папи"), Оливия Уайлд (режисьорски пробив за Booksmart), Шая Лабъф (сценарен пробив за Honey Boy), "Играта на играчките: Пътешествието"(най-добра анимация) и други.

Източник: Monitor
Снимка: Netflix

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !