Да изчистим България заедно разширява обхвата си с нови възможности за доброволчество

26.06.2019 13:54 | Видян 749 пъти

Да изчистим България заедно разширява обхвата си с нови възможности за доброволчество

През 2019 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – Да изчистим България заедно, разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем.

На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.

След като през 2018 г. отбеляза рекордна активност от самия си старт и за пореден път отреди водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за природата, тази година Да изчистим България заедно ще даде старт на Световния ден на почистването 2019.

„Щастливи сме, че като едни от отличниците в кампанията, именно стотиците хиляди доброволци в България ще открият на 14 септември второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. Вярваме, че всички ние заедно носим промяната, от която планетата ни има нужда“, каза Анна Грил, директор за Европа на глобалното гражданско движение Let’s Do It World.

По време на националната среща на партньорите на кампанията тя отбеляза, че миналата година в инициативата са взели участие 159 държави и са събрани 90 000 тона боклук, което се равнява на 200 напълно заредени самолета Боинг 747.

За втора година, в рамките на срещата,  bTV Media Group отличи 50 от най-резултатните и лоялни партньори на кампанията Да изчистим България заедно, сред които национални и регионални институции, бизнес организации и изявени доброволци. В присъствието на водещите на събитието Антон Хекимян, Александра Кръстева, Флорина Иванова и Валери Генов, едни от най-изявените български спортисти, актьори и обичани телевизионни лица връчиха призове на рекордьорите в миналогодишната акция.

Сред тях са областите, обединили най-голям брой неправителствени и бизнес организации и институции през 2018 г. - Варна, Бургас и Русе, както и областните градове Плевен, Благоевград и Силистра, постигнали абсолютен рекорд на регионално ниво по брой доброволци за каузата.

Призовете за най-много почистени места и активности на картата заслужиха: РИОСВ - Шумен, Софийска област и областите Търговище, Пловдив и Разград. Областните администрации на Пазарджик, Велико Търново и Хасково пък получиха награда за успешното участие в кампанията на всички общини от техните територии.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Килата стана уличен музикант

Популярният рапър 100 Кила изненада минувачите в центъра...

Скучната и безхарактерна церемония...

Броят на телевизионните зрители, гледали в неделя...

Няма коментари към тази новина !

*}