30 000 души се забавляваха на първото издание на SOFIA SPARK FEST

18.09.2017 15:34 | Видян 2825 пъти

30 000 души се забавляваха на първото издание на SOFIA SPARK FEST

Над 100 активности за деца и възрастни, мега концерти и образователни работилници на най-големия безплатен фестивал на София

30 000 души се забавляваха, пяха, танцуваха, посетиха образователни работилници, спортуваха и се насладиха на кулинарни изкушени през трите дни на първото издание на най-големия безпллатен фестивал на София SOFIA SPARK FEST. На 15, 16 и 17 септември на голямата поляна в Южен парк се превърна в едно от най-одухотворените и интересни места в столицата, където над 100 активности, подкрепени от слънчевото време, направиха така, че всички гости на празника да се чувстват добре.

Първият ден на фестивала и първи учебен ден посрещнаха учениците след старта на учебната им година с вълнуващи срещи с техните идоли. В инициативата „Spark idol“се включи лекоатлетката и олимпийска медалистка Мирела Демирева, чиито успехи и личен пример вдъхновиха младежите, че всичко е възможно.

През деня гости от всички възрасти се наслаждаваха на забавления като Bubble football, занимания по Street и Breakdance, изложба с 50 арт фотографии на „People of Sofia“. Следобед музикалната сцена бе открита от певицата и водеща на фестивала Йоанна Драгнева, която изпя за първи път на живо най-новия си денс сингъл – парчето „Baby”. Заедно с нея водещ на сцената беше и Митко Павлов, който презентира още една музикална премиера – дебютната авторска песен на Дара Екимова – „Луд ли си“.

На залез слънце поляната се изпълни от гласовете на талантливите финалисти от „Гласът на България“. Явор Велчев, Яна Сабанова, Деа Майсторска, Никола Константинов и Радко Петков запалиха вечерната искра на доброто настроение, а любимката на феновате Сара Сюзет пя за първи път в дует със своя ментор Поли Генова. Поли беше хедлайнерът на вечерта и накара публиката да танцува и пее заедно с нея.

На следващата сутрин Поли и водещият на мегапродукцията „Фермата“ по bTV Андрей Арнаудов дадоха старт на почистването на Южния парк, което е част от най-голямата доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България“ на bTV Media Group.

През целия съботен ден гостите на фестивала спортуваха с професионални инструктури и световни шампиони в над 10 от най-актуалните спортни активности, сред които класическа, виняса и ащанга йога, българскa торба, тренировки по канго джъмп, freestyler, go5, бойни въжета и много други.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !