Нова платформа ще търси работа на жените в киноиндустрията

23.05.2019 11:05 | Видян 1123 пъти

Нова платформа ще търси работа на жените в киноиндустрията

Да свързва жените, работещи зад камерата, с филмовите продуценти – с тази задача се нагърбва новата платформа Primetime. Сайтът стартира официално в рамките на фестивала в Кан, като към момента в базата с данни фигурират представителки на нежния пол с професии като сценаристи, режисьори (на музикални видеа, филмови драми и реклами), монтажисти и др.

Не е ясен точният брой дами, записали имената си в Primetime, но към момента платформата функционира реално единствено на американския, английския и канадския пазар. За да се включат в редиците на сайта пък жените професионалисти трябва да имат поне три заглавия във филмографията си (според Imdb), съобщи по време на конференция за продукта неговата основателка Виктория Емсли – актриса, участвала в „Даунтаун Аби“ и „Теорията на всичко“.

В момента мъжете имат повече работа от жените в индустрията.

За да променим тенденцията пред камерата, трябва да променим ситуацията и зад камерата. Надяваме се да постигнем по-добра култура на работа и по-добри практики при търсене на кадри „бекстейдж“, обяснява Емсли. Тя допълва, че въпреки че към момента Primetime може да се използва безплатно, както от продуценти, така и от специалистките в сферата, то в бъдеще вероятно ще съществува платена версия на сайта. Процент от печалбите й пък ще бъдат предназначени за финансиране на филми, водени от жени.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !