Jeremy? са големите победители в конкурса Пролет 2019 на БНР

21.05.2019 16:14 | Видян 865 пъти

Jeremy? са големите победители в конкурса Пролет 2019 на БНР

Музикантите от група Jeremy? се окичиха с голямата награда от юбилейното издание на конкурса „Пролет 2019“, организиран за 50-и път от Българското национално радио. Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев и Емо Бонев триумфираха с песента си Day After Day, писана специално за форума в продължение на около година.

Музиката на парчето е дело на Мустафов и Колев, а текстът – на Мустафов и Гергана Нойква. Така, Jeremy? си завоюваха правото да се включат във фестивала „Евросоник“ в холандския град Грьонинген. Освен първата награда на журито, инди-рок групата спечели още приз, както на музикалната, така и на журналистическата гилдия.

Много изненадващо, за първи път ни се случва нещо подобно – взехме три награди от самия конкурс, присъдени от три различни комисии.

Чудехме се дали имаме шанс за някаква награда… и е много изненадващо да получим три награди, може би най-стойностните в целия конкурс“, призна Мустафов пред БНР.

В рамките на 50-то издание на „Пролет“, със специалната награда за участие в тазгодишното издание на Радио Парк фест, който ще се проведе през юни, спечели група IVA. Слушателите на БНР отличиха Saint Electrics и песента им Inside my dream.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !