Jeremy? влизат в класната стая

04.01.2019 12:55 | Видян 862 пъти

Jeremy? влизат в класната стая

Музикантите от рок бандата Jeremy? начело с Ерсин Мустафов ще прекрачат отново прага на класната стая, за да се включат в инициативата „В час по интелектуална собственост“. Те ще представят кратко видео по темата за авторските и сродните им права, като ще разкажат пред учениците и своя личен опит в преодоляването на предизвикателствата, пред които се изправят ежедневно, за да защитят творчеството си.

Членовете на Jeremy? са първите обявени известни лица, които ще участват в кампанията, инициирана от Българската асоциация на музикалните продуценти и подкрепена от Министерство на културата. Както „Монитор“ пръв писа, лекция пред младежите ще изнесе и продуцентът Саня Армутлиева. Програмата ще стартира още следващия месец, като според първоначалните планове в нея ще бъдат включени 5 софийски училища - Музикалното училище, Гимназията по приложни изкуства, Гимназията за древни езици и култура, Професионалната гимназия по полиграфия и фотография и Училището по изящни изкуства. 

„Нашият час по интелектуална собственост ще е динамичен и насочен към последния випуск на училищата по изкуствата и културата“, отбеляза пред БТА изпълнителният директор на БАМП Ина Килева. Очаква се инициативата да се разрасне през следващите няколко месеца, като посещения на популярни артисти ще посетят още шест музикални учебни заведения в страната – в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Плевен и Стара Загора.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !