Boozoo Bajou търсят вдъхновение в България

25.03.2009 13:30 | Видян 2613 пъти | Гласували 1

Boozoo Bajou търсят вдъхновение в България

С повишаването на температурите навън дойде времето и за многобройни свежи клубни изяви. Тази пролет, на 3 април в столичния клуб Ялта ще гостуват Boozoo Bajou - германските диджеи, които взривяват световната клубна сцена повече от 10 години. Проектът Boozoo Bajou се реализира от Флориан Сейберт и Питър Хейдер, които имат зад гърба си вече 6 успешни албума. Във всеки един от тях нюрмбергчаните поемат различно пътешествие в търсене на предизвикателни съчетания между модерен електронен саунд, блус, джаз, соул, латино и дъб елементи.

Boozoo Bajou привличат световно внимание още през 1998 г. с парчето ‘Night Over Manaus’ и заявяват освободен и разпознаваем собствен стил на звучене. От тогава нататък всички си творчески сливания Флориан Сейберт и Питър Хейдер  определят като „музикална етнология”. Десет годишното хоби на етнолозите -събирачи на различни стилове достига своята кулминация в последния им албум албум „ Grains” (2009 г.). Той е замислен като силно емоционален и експериментален проект, като в него особено внимание се обръща на гостите вокали. Сред тях е и новоизгряващата звезда, певицата текстописец -  Румър, която BCC Лондон сравнява с Шаде.

„Когато слушам този албум усещам силата на природата, на морето.”, споделя пред организаторите на събитието в София самият Флориан. „Grains” събира частици вдъхновение от всичките ни търсения досега, затова решихме да предадем това усещане за свобода и на феновете в България. Никога досега не сме били в тази страна, но пък нямаме търпение да съберем в колекцията си от преживявания и частица от нея.”, закани се Флориан.

Подробности около изявата на Boozo Bajou на 3 април в клуб Ялта засега се пазят в тайна, но организаторите обещаха скоро да доставят допълнителна информация за събитието.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !