С инвестиция за над 64 млн. лева Kaufland България откри новата си логистична база

27.03.2019 16:38 | Видян 839 пъти

С инвестиция за над 64 млн. лева Kaufland България откри новата си логистична база

Комплексът в Стряма е най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров с площ от 359 000 кв. м.

Стряма, 27 март 2019 г. – Kaufland България откри нова база в своя логистичен комплекс в Индустриална зона Раковски, с. Стряма (област Пловдив). Инвестицията е за над 64 милиона лева, като новата база открива близо 100 работни места.

С обща площ от 359 000 квадратни метра и две бази логистичният център на Kaufland България е най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров. От отварянето му през 2005 г. до момента инвестициите на компанията в него надхвърлят 233 милиона лева. Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на компанията у нас. В него работи екип от общо 600 служители.

„Нашият логистичен комплекс е от стратегическо значение за бизнеса ни. Той задава стандарти и работи на световно ниво: с мисъл за клиента, за обществото и за околната среда. Гордеем се с екипа ни тук и с неговата работа.“, каза на откриването на новата база Иван Чернев, председател на Управителния съвет на Kaufland България.

По думите му чрез дейността си в с. Стряма компанията подпомага развитието на местната общност, като създава нови работни места в региона и развива експерти - от комисионери, през транспортни логистици до технически кадри.

„Откакто Kaufland е в България, вие не само развивате своята дейност, но и налагате стандарти - иновации, високо-технологични процеси и производства, екология - важна част от кръговата икономика.", заяви Емил Караниколов, министър на икономиката. Той подчерта колко е важно и ценно, че Kaufland България е не само лоялен партньор на българския бизнес, но и на българските производители.

В своя комплекс в с. Стряма Kaufland има две бази, които обслужват основна част от хранителния и нехранителния асортимент на хипермаркетите. Досегашната логистична база е разделена на складове с различни температурни режими, в които са обособени зони за съхранение на различни артикули. Температурите се контролират и при транспортирането на стоките до филиалите.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Анджелина Джоли продаде картината на...

Картината "Минарето на джамията Кутубия",...

Таня Боева бясна заради пенсията

Таня Боева се вбеси на новината, че е първата...

Няма коментари към тази новина !

*}