Руски олигарси ухажват Евгени Минчев

28.02.2009 09:00 | Видян 6583 пъти | Гласували 1

Руски олигарси ухажват Евгени Минчев

Евгени Минчев мина от български на московски олигарси. Организаторът на тематичните руски балове за българския елит, направи официални визити на сходните соарета в Лондон и Виена. И, както разправят в светските среди, пожънал голям успех със своята оригиналност.

За него граф Толстой вече е минало, а близкият до Путин – Валерий Гергиев и внукът на най-легендарния поручик – Григорий Галицин, са нови приятели. Българската и руската диаспора и особите от постоянното присъствие в салоните на прочутия британски хотел Дорчестър изпитвали ревност към бързата слава на българина. СЛАВА реши да провери как стоят нещата от първа ръка.

“Световната криза налага промяна в приоритетите. Няма да използвам определението на премиера, който нарече българските олигарси “дребни”, защото имаме и забележителни бизнесмени с класа, стил и международно влияние. Но е истина, че откъм салоните на Виена и Лондон доста от нашите богаташи изглеждат точно такива, каквито ги е нарекъл Станишев. Въпреки че изгубиха невероятни пари поради краха на борсите, руските им събратя си запазват мощта и остават милиардери”, коментира самият Минчев.

Той изложи и своята рецепта за устойчиво развитие в добри и лоши времена: “Винаги съм бил спестовен, без да съм скъперник. В момента икономистите от цял свят се надпреварват да възхваляват това поизгубено заради нескромност качество на модерния човек. Осъзнах, че не губя от стойността си като марка, понеже кризите не ме плашат, както повечето бизнесмени, а само допълнително ме дисциплинират. За никого не е тайна, че винаги съм гледал да заделям пари за черни дни. Сега това ми дава възможност не само да живея спокойно, но и да се нанеса в ново просторно жилище в полите на Витоша с наистина впечатляваща огромна тераса. Идеална ще бъде за малки празници, когато времето се стопли. Не смятам да продавам обаче малкия си апартамент в сърцето на София, защото за мен той е свързан с много история”.

В момента Евгени Минчев е в трескава подготовка за поредния руски бал, който предстои да организира на 24 април в София. Слуховете за смъртта на светското общество у нас се оказват силно преувеличени, свидетелства той. Партитата наистина са понамалели като брой, но това от една страна дава възможност да блеснат най-умелите церемониалмайстори. От друга пък изгряването на нови звезди в хайлайфа се превръща в събитие, защото светските хроникьори и медиите вече няма да могат да произвеждат такива на конвеир, както беше в последните години.

Самият Минчев ще извади “от ръкава си” поне три впечатляващи лъскави двойки, които до момента са оставали в сянката на предишните му фаворити. И това ще бъде една от сензациите на очаквания руски бал. Не е тайна, че имената на прословутите фамилии Арабаджиеви, Баневи и Барбукови ги научихме именно покрай неговите галантни празници.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Дамиано от Монескин се съблича за...

Дамиано - лидерът на станалата култова италианска група...

Няма коментари към тази новина !