Дани Милев обяснява на Азис как се източва ДДС

20.02.2009 17:00 | Видян 5816 пъти | Гласували 1

Дани Милев обяснява на Азис как се източва ДДС

Специален втори гост във „Вечерното шоу на Азис” на 20 февруари е шефът на бенда на предаването – композиторът, аранжор и изпълнител Дани Милев. Един от основните претенденти в БГ Евровизия 2009 ще представи своята песен в шоуто, с която ще се състезава на финала на конкурса в събота.

„Най-важното на БГ Евровизия 2009 е, че доказа, че всяка година нивото се вдига. Направихме достатъчно хубави песени с още по-хубави клипове”, заявява музикантът пред своя колега Азис. Според Дани конкуренцията е сериозен фактор, защото ражда нови качествени песни и прави поп музиката жива. Композиторът споделя, че самият той си е  най-голямата конкуренция. Оказва се, че винаги първоначално Милев подготвя около пет демо версии на свои парчета и ги показва на близки приятели музиканти. Шефът на бенда на вечерното шоу по ТВ2 цени най-много мнението на Калин Вельов и Мишо Шишков, а оценката на Азис счита за пристрастна. Песните, които събират най-много гласове сред приятелите му, Дани издава като сингли. Самият той твърди, че е трудно за един композитор да прецени коя песен е най-добра.

„За мен участието на Евровизия представлява интерес като процес как една песен би станала успешна и как би могла да спечели конкурса”, разказва музикантът, който до този момент не е открил точната рецепта за успеха. Именно неговото парче “Let me cry” в изпълнение на Марияна Попова представи България на „Евровизия 2006” в Гърция. Инетересен факт е, че новата му песен „Няма време”, с която ще се състезава в събота на финала на българското издание на конкурса, също е доста популярна в южната ни съседка след като гръцката MAD TV я завъртя в ефира си.

„Ангажиментът ми като данъчен инспектор е една прекрасна история от моя живот, която започна през 94-та и подължи до края на миналата година. Ето че напуснах и паднаха приходите в държавата, затова уволниха и Мургина”, шегува се изпълнителят, който през последните години се занимава със събиране на вземанията в държавата.

На въпроса на Азис как се източва ДДС Дани отговаря, че е много лесно да се случи, ако се знае къде е „кранчето”. „Това е като една песен, животът е песен, ако знаеш текста предварително”, споделя Милев.
„Най-трудно е да убедиш хората, че стоиш вярно на сцената, че си емоционален и искрен. Когато виждаш, че хората ти вярват всичко е наред”, убеден е музикантът, според който най-важно е на финала на Евровизия 2009 в Москва да отиде хубава българска песен и изпълнител,  който може да пее добре.

През 1998г Дани Милев влиза в затвора. Причината е, че от една варненска фирма незаконно са теглени суми. Дани, шефката на фирмата и други замесени са арестувани и вкарани в затвора веднага. След година и половина Милев бе оправдан и освободен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Раздват деветите годишни хип хоп...

Деветите годишни хип хоп награди ще се състоят 22 юни...

60 години Детски хор на БНР

Един вечно млад състав стана на 60 години! В първия...

Няма коментари към тази новина !

*}