Не държава, а смех 2

10.01.2008 16:37 | Видян 5189 пъти | Гласували 8

Не държава, а смех 2

Двама сръбски наркотрафиканти от класа, на които вече сме слагали черни печати, имали истински български паспорти. Генерал от МВР май им ги бил дал. А кой им е дал българското гражданство – не е ли Г.С.Първанов или вицето Марин и защо журналистите не питат нищо по този повод?
Ето и цялата трагикомедия:
Първо действие - подаде оставка главният секретар на МВР ген. Илиев.
После дойде второ действие - враговете Румен Петков и Бойко Борисов, чиито отношения с разни подозрителни сърби варират от огън до лед през последните десет години, изненадващо се сближиха. Даже плевенчанинът обяви банкянеца за “кмет за пример”. И не на шега, както бихте си помислили като знаете оригиналното чувство за хумор на министъра.
В трето действие арестуваха единия от сръбските трафиканти, но за смешно количество дрога при неговия размах. Показаха ни го и колко е бит, преди да влезе в съда. А ген.Илиев отново се върна под светлините на прожекторите, за да изясни случая.
В четвърто действие обявиха изпратения само преди месец с почести (като Тодор Живков на 10 ноември) генерал за нарушител на някакъв закон, понеже разяснявал на хората случая.
В пето действие на комедията служител на МВР в предаване на агент Алберт се изцепи, че друг генерал от МВР – Петров, май и той бил имал роля пак по този казус, определян най-точно като фарс.
А дали ще дойде шесто действие? Ще излязат ли там наистина ГЛАВНИТЕ герои?
Понеже във времето на мандатите на този президент и на този вицепрезидент на България, които раздават българското гражданство, а след това МВР - паспорти, се случват тези странни работи.
В същото време хиляди честни българи от Македония, Покрайнините и Бесарабия чакат с месеци и с години гражданство и с паспорти. Ами ще си чакат...
Каквото и да ни говорят, ще да става дума за пари. И то за много пари.
Дано само да не стане като с финансирането на предизборните президентски кампании, дето напоследък почнаха да ги гърмят ред поредом спонсорите на бай Г.С.Първанов!
С присъщия си ентусиазъм премиерът Станишев започна да следи самодейността на президента и вътрешния министър с новата си служба ДАНС. Човекът все пак мисли за народа и може би дори повече за партията и коалицията си, на чийто гръб се трупат смешните дивиденти. И пак стана весело. Най-тайният агент – босът на българското ФБР, не само бе показан на публиката, ами на първите страници на вестниците съобщиха как министър – председателят лично му бил отишъл на гости. Не спестиха дори домашния му адрес. По-тайно от това, здраве му кажи!
Старите пушки се пошегуваха със Сергей и Сертов. За тях обаче ще е добре, ако Станишев се смее последен. А не ние - българите, дето търпим на смех, ама до определена граница!

автор: Борис Ангелов

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !