Над 20 снежни фигури оживяха в Пирин

07.03.2013 09:45 | Видян 1162 пъти

Над 20 снежни фигури оживяха в Пирин

Първият фестивал на снежните фигури у нас съчета музика, природа и творчество
Между 20 февруари и 2 март се проведе първия за страната фестивал на снежните фигури в района на хижа „Безбог” в Пирин планина.  

Във феста се включиха близо 40 участника, разделени на отбори, които дадоха живот на над 20 снежни фигури. Сред зимните произведенията бяха подобия на  статуята на свободата, внушителна мечка, снежни гущери и змии, както и опитен сноубордист. Ентусиасти изработиха и иглу, наподобяващо снежна пещера, с маси и столове.

Финалът на мероприятието беше открит от кмета на Добринище – Китан Галчев и отпразнуван със знойни български хора и песни, изпълнени от местният фолклорен ансамбъл. Организаторите наградиха, както най-изкусните майстори на снежни фигури, така и най-добрите в сноуборда и ските. Сред забавленията за посетителите бяха и леден бар, турнир по джаги и афтър парти в хижа „Безбог“ със специалното участие на групата Cool end The Ghe.

Диджей и водещ на финалната програма бе Каска Маска, познат със способността си да смесва хип-хоп, реге и пънк. Освен неговите изпълнения, в програмата на феста NRG_D и Герата заедно с Бъни от БГз и Сърмата Хари.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !