8 нови детски площадки до месец в София

27.03.2012 09:15 | Видян 1977 пъти

8 нови детски площадки до месец в София

Осем нови детски площадки предстои да бъдат завършени до края на следващия месец в столицата, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. От 2 до 27 април ще продължи пролетното почистване на града. До момента 4 000 доброволци са заявили желание да се включат в него, каза тя.

Фандъкова провери нова детска площадка, построена на територията на ж.к. Лагера, която струва 130 000 лева. Тя е разположена в Градина ГУСВ, която се намира между бул. Цар Борис ІІІ и улиците Баба Илийца и Йосиф Цанков.
„Миналата година започнахме строителство на площадки в паркове и градини, 4 вече са завършени, една от тях е тази. До края на април предстои да се построят останалите осем. Общо за 12-те площадки средствата бяха около 1 300 000 лева, частично от бюджета на Столичната община, частично - от Приватизационния фонд за 2011 година. Средствата бяха планирани още миналата година“, каза кметът.

Предстои да започнем изграждането на още 5 площадки, в момента текат процедурите. За тях са предвидени около 230 000 лева нови средства.
„Районните кметове непрекъснато правят площадки в междублоковите пространства. Освен площадки, предвиждаме да продължи програмата за реконструкция на парковете“, заяви  Фандъкова.

Тази година ще бъде изградено осветление и видеонаблюдение в Борисовата градина, както и ще бъде завършен третия етап от реконструкцията на Южен парк, където ще има и детска площадка. Пешеходното пространство на Цар Освободител също се очаква да бъде готово до края на 2012г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !