Правят спортни зали в училищните дворове

21.03.2012 09:00 | Видян 1203 пъти

Правят спортни зали в училищните дворове

Спортни зали във всеки училищен двор, предвижда Столичната община. Това стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова. Работна група, начело на която е главният архитект на София - Петър Диков, вече разработва тези проекти, а изпълнението им ще започне още следващата година, каза тя.

Фандъкова присъства на откриването на две зали за скуош в район Слатина, в които са инвестирани 284 000 лева. По-голямата част от които са от общинския бюджет, а по-малката сума - от Министерството на спорта.
На откриването присъства и министър Свилен Нейков. Залите могат да се използват за тренировки по редица други спортове. Във вечерните часове е възможно ползването и от граждани, но за това трябва да се определи цена от Столичния общински съвет.

Фандъкова посочи още, че за миналата година общината вече е ремонтирала 80 училищни салона и 20 спортни площадки. По думите й предстои реновиране на спортния салон на училището в кв. Суходол, ще се разширява съществуващият салон в Първа английска гимназия.

Предстои строителство на спортен салон за Френската гимназия, както и ремонт на басейна и салона в училище в кв. Овча купел.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !