Фандъкова търси европари за екология

19.01.2012 09:15 | Видян 1861 пъти

Фандъкова търси европари за екология

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи като основен приоритет на общината привличането на европейски средства за екология. Тя обяви това по време на подписването на 23 нови договора от министъра на околната среда и водите Нона Караджова вчера. Общата им стойност е 21 млн. лв., осигурени от Оперативната програма Околна среда. 8 млн. лв. от средствата ще получат общините София, Димитровград, Етрополе, Сливница, Тунджа, Чупрене, Долна Митрополия, Сапарева баня и Левски.

По време на подписването министър Караджова даде високо признание на усилията не само на Столичната община, но и на останалите общини, които освен големи инвестиционни проекти, подготвят и проекти, свързани с природата и опазването на богатото биоразнообразие на страната. Регионалните инспекции по околната среда и водите и дирекциите на природни паркове също се включиха много активно в подготовката на екопроектите.

Караджова връчи официално договорите на кметовете на деветте общини, проявили активност за изпълнение на природозащитни проекти. Проектът на Столичната община е на стойност 1 300 000 лева. Той предвижда възстановяване на влажните зони по миграционния път на птиците по течението на река Лесновска, в района на софийското село Негован, част от екокоридора Виа Аристотелис. Най-голям като стойност е договорът на община Димитровград – 1 700 000 лева, с които ще се възстановят природни местообитания и видове в басейна на река Марица.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !