Йорданка Фандъкова на видеоконференция с ученици

29.02.2012 09:30 | Видян 1629 пъти

Йорданка Фандъкова на видеоконференция с ученици

Кметът на София Йорданка Фандъкова отговори вчера на въпроси, поставени от ученици от 23-о СОУ Фредерик Жолио Кюри с видео-конферентна връзка чрез интернет.

Тийнейджърите питаха за инвестициите в образованието, културата, транспорта, сигурността.
Кметът Фандъкова посочи, че Столичната община за последните пет години е инвестирала в ремонтни дейности в училища и детски градини над 100 млн. лева. Над 75% от училищата са с подменена дограма. София приоритетно инвестира в мерки за енергийна ефективност. През тази година ще започне изпълнението на проект в девет столични училища с безвъзмездна финансова помощ по ОП Регионално развитие.

На въпрос за сигурността Йорданка Фандъкова  информира за разширението на системата от видеонаблюдение в столичните училища и детски градини, както и за изграждането на осветление и видеонаблюдение в Борисовата градина.

Кметът запозна учениците с предвижданията на Столичната община за модернизацията на електротранспорта по проект, с който ще се постигне цялостно подновяване на тролейбусния парк. Тази година ще бъдат пуснати и два участъка от столичното метро, посочи кметът Йорданка Фандъкова.
С парите за подземната железница се извършват и археологически разкрития в центъра на града, каза също кметът в отговор на ученически въпрос за културното богатство на столицата. Фандъкова покани тийнейджърите да разгледат некропола и мозайките в базиликата Света София.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !