София ще се спаси от потоп

15.02.2012 09:30 | Видян 1836 пъти

София ще се спаси от потоп

След като се стопи снегът в София, няма да ни залее потоп. Тази обнадеждаваща новина съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. В общината е направен оперативен щаб, за да може да бъде предотвратена опасността от наводнение.

Фандъкова посети пункта за раздаване на чували за пясък в район Сердика вчера. Те ще се използват при необходимост за укрепване на диги на реки при възникване на критични ситуации.
„София има 10 язовира, от тях 5 са общински, два от които не функционират. В момента, нито един от тях не е в критично състояние, но, разбира се, ситуацията ще се променя, с топенето на снега. Затова трябва да се наблюдава непрекъснато, да имаме непрекъсната координация”, каза кметът.
По думите на Фандъкова критичните участъци на реките също са почистени.

„През 2011 г. почистихме 52 км реки“,  каза тя след огледа на участъци от река Какач при ул. Ломско шосе. През миналата пролет реката създаде проблеми при снеготопенето.
„През последните години почистваме между 50 и 60 км реки годишно, така че критичните участъци са почистени”, каза още кметът. Тя лично испектира състоянието на реките на територията на общината. Почистването на коритата става обикновено през лятото.

„В някои райони имаме много лоша инфраструктура. Някъде няма канализация, така че това, което сме свикнали да виждаме, трудно ще можем да избегнем”, коментира Фандъкова.
Тя посочи, че се наблюдават тесните участъци, където минават реките.  Аварийно се почистват места, където има паднали дървета, клони, или други материали.

Почистването на вътрешнокварталните улици вече започна, но на някои места е невъзможно заради паркираните автомобили, каза още тя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !