Студенти атакуват ефира

16.05.2011 14:20 | Видян 1363 пъти

Студенти атакуват ефира

Три предавания на националната студентска телевизия Алма Матер стартират в ефира на bTV Media Group от този уикенд.

В навечерието на празника на славянската писменост и култура, „Ку-Ку: Презареждане” заговаря за кризата във висшето образование. Какво доведе до ситуацията, в която магистралите са по-приоритетни от университетите? Студентската дипломна или винетният стикер имат по-голяма стойност днес у нас? Отговорите търсим в разговори с ректорите на най-стария университет в София и най-новия в Перник.

Поради липса на алтернатива, екипът на предаването реши да открие собствен университет. Историята на Първи селски университет (ПСУ) е кратка, защото финансиране за развитието му така и не се намери. Учредителите му предприеха активни стачни действия, които може да проследите тази неделя, /22.05.2011 г./ 13:30ч. по bTV Action.

В ефира на bTV Media Group тръгват и още две студентски продукции: предаването за изкуство и култура „Ателие” и новото, посветено на проблемите на младите, предаване - „проАктивно”.
Официалното представяне на седмичните студентски продукции „Ку-Ку:Презареждане”, „Ателие” и „проАктивно” ще се състои на 24.05.2011 г. от 11.00ч. часа в Конферентната зала на Софийски университет „Свети Климент Охридски” (вход откъм улица „Шипка”).

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !