Студенти печелят награди за оригинални бизнес планове

03.12.2010 16:20 | Видян 2551 пъти

Студенти печелят награди за оригинални бизнес планове

На 1.12.2010, в Икономически университет-Варна се състоя конкурс за разработена студентска идея с цел създаване на фирма. Конкурсът се организира от Междууниверситетски център за насърчаване на предприемачеството към Висше училище Международен колеж (International University College) - Добрич, съвместно с Икономически университет -Варна и е финансиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Целта на конкурса, според Весела Панова, координатор на Центъра, е да се стимулират най-добрите идеи в бизнес сферата чрез възможности за изяви и награди. Тринайсет студента от Икономическия университет, обучаващи се в икономически и финансови профили, както и трима магистри от Международния колеж в Добрич  със специалност „Бизнес администрация” по съвместна програма с University of Wales Institute, Cardiff, презентираха свои идеи за създаване или развитие на вече съществуващи фирми. На конкурса бяха представени разнообразни и оригинални бизнес планове като ферма за елени, къща за гости, отглеждане на арония, откриване на детска градина и много други. Всички участници се постараха да представят най-доброто от себе си, поради което журито се затрудни да избере победители.

Конкурсът е част от поредица събития по награждаване на най-добри бизнес планове на студенти, проведени в различни висши училища на територията на североизточна България, организирани от Центъра по предприемачество към Международния колеж в Добрич. И тъй като тримата участници от колежа вече са печелили първи места в предишни кръгове, на събитието в Икономическия университет  те представиха своите идеи, които са им донесли първенствата - Владимир Жечев с международен бизнес план за разширяване на бизнеса на агенция по преместване, Събина Атанасова с бизнес план за Къща за Гости „При Баба” и Павел Йорданов с наръчник за разработване на конкурентни туристически продукти в регион Долен Дунав.  Магистрите получиха и награди.

Доцент д-р инж. Димитър Димитракиев, директор на научно изследователския институт в  Международния колеж в Добрич и член на журито, обяви, че студентите от Икономическия университет, с идеи за развитие на собствен бизнес, ще получат награди, за да се поощри инициативността и творчеството сред младите.

От Икономическия университет, 1-во място спечели Жана Йорданова с план за сайт за системно администриране; 2-ро място зае Ахмед Ферар с идея за създаване на градина за марули за орънжейно производство в безпочвена среда; на 3-то място бе Пламена Петрова с план за закупуване на доилна зала тип „Рибена кост”; 4-то място спечели Радина Маринчева с идеята за ферма за елени, а 5-то място зае Галина Иванова с план за отглеждане на арония. Журито раздаде грамоти на останалите участници, а победителите получиха предметни и парични награди в общ размер на 3000 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !