Българско висше училище - хит в Индонезия

19.10.2010 15:00 | Видян 2620 пъти

Българско висше училище - хит в Индонезия

Част от идеите на днешното управление, свързани с привличане на студенти от чужбина, вече се сбъдват. Български ВУЗ – Висше училище Международен колеж (ВУМК) започва да става все по-предпочитан от младите хора в различни държави по цял свят. Към днешна дата във ВУМК се обучават студенти от 18 националности, а плановете за следващата година са броят на чуждестранните студенти и на държавите, от които те идват, да се увеличава. Целта е напълно реална според представители на висшето училище, имайки предвид огромния брой запитвания и подадени формуляри за кандидатстване от чужденци от Европа, Азия и Африка.

Само в рамките на последните две седмици Висше училище Международен колеж участва в две международни изложения - в столицата на Индонезия - Джакарта и в София. В Джакарта ВУМК е било единственото учебно заведение от Източна Европа. Българското Висше училище е привлякло вниманието на индонезийските младежи с британските бизнес специалности, изпълнявани съвместно с University of Wales Institute, Cardiff (UWIC), Великобритания. Над хиляда са подадените заявления за обучение по прoграмите на UWIC в България.

 „Цялостното обучение на английски език, британската система и методи на обучение, международната среда, която сте създали и британските бакалавърски дипломи на един от най-добрите университети в Европа са нещата, които ме карат и аз да кандидатствам при вас. Доколкото разбрах и разходите за живот в България не са много големи, а това е много важно за един студент в чужда държава.” – казва Беффи Саскиа, асистент на щанда на Висше училище Международен колеж в Джакарта.

Изключително голям интерес към ВУМК бе отчетен и от страна българските кандидат-студенти, посетили изложението „Образование без граници” в София. Сред близо 30 университета, идващи от Европа, Русия и САЩ, по време на изложението, подадените заявления  за кандидатстване във Висше училище Международен колеж бяха над 200.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

За какво са ни всичките велоалеи:...

За какво са ни всичките велоалеи: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !