профили

Георги Христов

Георги Христов

Рождена дата: 28.01.1964
Пол: Мъж

Георги Христов е роден на 28 януари 1964 г. в град София. От малък мечтае да стане певец и успоредно с обучението си в училище ходи и на уроци по музика. Първата му публична изява била когато е едва 6-годишен и леля му го качва на сцената на бар "Москва", а той изпълнява песента "Бу-бу" на Оскар Бентан. Тогава още проличават музикалните му заложби. Професионално пред публика пее за първи път шестгодишен на сцената на читалище "Раковски" на празника на училището си. Песента е хитът на Емил Димитров "Моя страна, моя България", която той представя с акордеон. 
  Любовта към музиката и стремежът на Георги Христов към сцената се засилват у него през годините и когато завършва гимназия през 1981г., веднага кандидатства и е приет в Държавната музикална академия, където е студент до 1983 г. Всъщност, в тези години той вече има първите си изяви и е известен в музикалните среди. Още тогава става солист на група "Такт" и през лятото на 1981 г. реализира първия си студиен запис на песента "Следи", на която по-късно прави кавър версия. Съвсем в начaлото на своята кариера, още студент, Георги Христов гастролира в Монголия и бившия Съветски съюз с Биг-бенда на Българското национално радио с диригент Вили Казасян. 
  Авторите, които първоначално подават ръка на младия талант, са изключително талантливите композиторки Зорница Попова и Мария Нейкова. Те написват първите му песни, с които той прави впечатление на широката общественост. Сред тях са "Всяка нежност е за двама", "Накажи ме с любов", "Ще те накарам да се влюбиш", "Дали си разбрала"...
  Съвсем скоро започват и участията на Георги Христов по престижните фестивали "Златният Орфей", "Мелодия на годината", "Бургас и морето и неговите трудови хора", "Пролетния радиоконкурс"... Там печели първите си награди. И така много скоро младият певец с впечатляващи вокални качества завладява сърцата на публиката и привлича много свои почитатели. Не закъсняват и поканите към него за концерти в чужбина - Европа, Азия, САЩ... Постепенно певецът набира опит и самочувствие да участва на престижни международни форуми на Стария континент и в Щатите, от които четири пъти е печелил най-големите отличия - Гран При.
  През годините Георги Христов непрестанно обогатява репертоара си и в стилово отношение. Изпълнява както песни от течението на модерния поп - балади, диско, латино и рок, така и фолклор от различни краища на България. Правил е кавърверсии и римейкове на хитове на едни от най-големите световни звезди. И така Георги Христов пее на пет езика. Всичко това дава отражение върху вокалното му майсторство и развива въображението му на композитор и текстописец, в ролята на какъвто е създал над 50 свои песни. 
   
  Днес името на Георги Христов се свързва с понятия като професионализъм, изисканост, стил и престиж. Превръща се в марка, символизираща успеха и вечния стремеж към израстване. Всяка поява на Георги Христов в публичното пространство демонстрира огромна стъпка напред в творческото му развитие, като резултат от личен труд и стремеж към усъвършенстване при зачитане на всичко положително в миналото и всичко стойностно в настоящето с жаден и целеустремен поглед в бъдещето. Безспорно Георги Христов е уникална звезда със собствен стил, певец, който неведнъж се превръща в новатор за България в много отношения. 
  Затова е логично да се приеме, че пътят, който предстои на Георги Христов, ще бъде само напред и нагоре! 

Новини

Викаха ми "Малката Лили Иванова": Георги Христов, лаф на деня

Викаха ми "Малката Лили Иванова": Георги Христов, лаф на...

Пияният Георги Христов тормози Цитиридис по телефона

След като приключи с шоуто си по bTV, Николаос...

Георги Христов със соларно студио в дома си

Ако се чудите как така Георги Христов винаги изглежда...

Нели Рангелова скочи срещу Васил Найденов и Георги Христов

Концертът на Агент Тенев се оказа истинско фиаско, а...

Няма нужда от култура в тази страна: Георги Христов

Легендарният певец Георги Христов отново избухна с...

Георги Христов обиди Дара и Галена

Естрадната легенда Георги Христов отново застана с питие...

Георги Христов пак скочи срещу Лили Иванова

Георги Христов изля гнева си в среднощен пост във...

Няма коментари към този профил !