профили

Хилари Клинтън

Хилари Клинтън

Рождена дата: 26.10.1947
Пол: Жена

Като Първа дама тя страда от “двойната връзка”. Университетските преподаватели наричат така противоречието между ролята на работеща жена и изрядна домакиня, което трови живота й на съпруга на най-влиятелния човек в Щатите. Медиите следят всяка нейна изява като домакиня в Белия дом и редовно я упрекват в липса на стил. Затова Хилари става близка другарка на Оскар де ла Рента и Донатела Версаче, а самата Джаки Онасис й препоръчва да не се тревожи на тази тема. По време на мандатите на съпруга й на Хилари обаче се налага да се тревожи за много други неща, между които и аферата му със стажантката Моника Люински. Тя е като фокусник, който винаги има още един номер в ръкава си. Това определено не е поведението, което би могло да се предвиди в дъщерята на дребен търговец от Илинойс, чието детство е преминало между скаутската организация и църквата. Явно някъде там по трасето в Хилари е посято семето на непреклонна воля и желязна амбиция, на която би завидяла дори Маргарет Тачър. С конвенционална поредица от колежански и професионални успехи, младата адвокатка обръща гръб на “голямото си бъдеще” и заминава в Аризона със съпруга си Бил. 5 години след сватбата на двамата се ражда прелестната Челси, която е на път да стане за трети път Първа дъщеря, а пък Бил се впуска в бурна политическа кариера, която през 1992 го отвежда до най-дълбокото кресло в САЩ. Това в Овалния кабинет.
За разлика от други именити Първи дами, Хилари не се прочува като интериорен дизайнер. За неин срам, тоалетите и външният й вид никога не са били пример за подражание с консервативните си кройки и цветове. В Белия дом тя се занимава с грижите за детските права, осиновяването и обучението, събира средства за изследване на рака на млечната жлеза и подпомага  ветераните от войната в Залива и техните семейства. Мисис Клинтън съдейства за  провеждането за национална кампания за предпазване от бременност в ранна възраст. Прокарва закон,  вследствие на който броят на осиновени деца нараства драматично.
Големите успехи на решителната Първа дама обаче идват заедно и с големите лични драми. Такава се стоварва в семейство Клинтън с невинния образ на Моника Люински, която през януари 1998 г. гръмва във всички вестници. Президентът дава пресконференция в Белия дом и напълно отрича сексуални взаимоотношения със стажантката си, а Първата дама публично подкрепя своя съпруг. Тя дори заявява в телевизионно предаване, че скандалът всъщност е част от крупен план за дискредитиране на президента от страна на десницата. Палавият Бил обаче си признава пред съда за „непристойните си физически взаимоотношения” с Моника Люински и я заклеймява като грешка. Сенатът решава, че президентът е невинен, отхвърля предложението за импийчмънт и така на него му се разминава.
Върху съпругата му обаче остава да тегне срамът на измамена жена, която не се старае да задържи мъжа си в брачното легло. Появяват се слухове, че е лесбийка, фригидна, даже че бие Бил с вестник на закуска. Тя хладно заявява:”Хората говорят много неща за мен. Това не е вярно, но слуховете не са нещо, което мога да контролирам.”
През 2000 г. Хилари е избрана за сенатор на щата Ню Йорк и да се занимава с проблемите на децата и семействата, а след 11-ти септември работи усилено по възвръщането на загубите и обезпечаване на семействата на загиналите. През 2006г. тя е преизбрана от Ню Йорк за сенатор с 67%  поддръжници. Амбициите на г-жа Клинтън не спират до Сената. Нейната кандидатура за президентските избори е логично продължение на дългогодишния й престой в Белия дом. Хилари  е най-добре познатото лице от всички претенденти за президентския пост. Нейната автобиография "Преживяна история" е продадена в няколко милиона екземпляра.

Новини

Меган и Хилари Клинтън проведоха тайна среща

Преди дни Меган Маркъл прие специален гост в дома си в...

Хилари Клинтън ще продуцира филми и ТВ програми

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и дъщеря...

Костюм като на Хилъри Клинтън

Ако сте дизайнер на панталон, има ли по-добра подкрепа...

Хилари Клинтън става тв водеща

Бившият държавен секретар Хилари Клинтън обмисля да стане...

Тръмп и Клинтън "пяха" песен от "Мръсни танци" (видео)

Вторият телевизионен кандидатпрезидентски дебат в САЩ...

Хилари Клинтън сред звездите на Холивуд

Хилари Клинтън за малко заряза задълженията си на баба,...

Хилари Клинтън без подарък за Тръмп

По време на кандидат-президентската си кампания Доналд...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !

*}