места

ДА! Озон: полет 29 етажа над София

1

Панорамата на София качи 10 етажа: вече най-високата не е в ресторанта на 19-ия етаж на хотел Маринела, а на 29-ия на започналия преди 3 дни работа нов хотел Милениум - средната от трите кули срещу естакадата от бул. България към бул. Витоша. Посещението на заведението, наречено Озон, е истински полет.

Запова в края на лобито на хотела, откъдето панорамният асаньсьор отвежда направо до входа на бара, ресторанта и клуба: тук , освен няколко зони с различни мебели, има и подиум за диджей, който пуска музика вечер. Барът е цветният акцент в направения по шведски дизайн интериор в металически тонове. Ние най-много харесахме столовете с облегалки, декорирани като въже - част от идеята за изкачването. Все пак хитът са двете тераси над най-красивата част на София - хълма Лозенец.

Наистина е пленително да се видят цялата Борисова градина, минипаркът над Канала - така изглежда отвисоко, който я свързва при НДК с Южния парк в неговите 2 части. Гледката е изумителна. Но не е единственото, заради което си струва да с качите в Озон. Първото впечатление е доброто и усмихнато обслужване.

После идва предлагането в кратко, но достатъчно балансирано меню със салати, предястия и основни, както и нашата слабост - десертите. Всичко, което опитахме, беше на ниво. На есен това ще бъде големият хит на София, сега е място за познавачи.

*}