места

ФурнЪ и Social Park: 2 пекарни – 1 цел

Преди броени дни на Патриарха отвори ФурнЪ с това предизвикателно название и с претенциите да бъде една от новите тренди пекарни на София. Рекламата са приличащите досущ на френски багети хлябове, които тук наричаме франзели. Но вътре може да се намери също правена на място баница – със сирене за традиционалистите, и с разни други работи – за останалите.

Но също така и всякакви интересни сладкиши, включително някои съвсем според модата и последните течения в здравословното хранене – да, има и такива десерти. Плюс е и любезното обслужване, по което веднага се познава малкият бизнес, който няма нужда да бъде скромен, когато повечето неща свършват бързо.

Social Park на ул.Сан Стефано срещу Докторската градина, на която – предполагаме е кръстено заведението, също е бутикова пекарна. Можете да намерите разни неща от диво жито. Или целувка, не макарон – най-диетичният сладкиш изобщо, която е правена с шоколад и затова е в бяло и кафяво.

Има и всякакви други солени и сладки неща, разбира се, изглеждат като във френския Прованс. Досущ. И на вкус го докарват. Тайната е проста – в оригиналните органични био- и еко- продукти, с които съдържателите се занимават вече 20 години.

Така че, пекарната е своеобразният венец на дейността им – в смисъл на връх, върховно постижение, разбира се. Мястото не е голямо, но определено си заслужава.

*}