Клонират актьори за двойната Нощ на театрите

11.10.2017 12:24 | Видян 2210 пъти

Клонират актьори за двойната Нощ на театрите

Петото (почти) юбилейно издание на Нощта на театрите ще се състои на 4 и 5 ноември и ще включва двойно повече събития от обикновено с участието на над 1200 творци от различни театрални стилове. Те ще представят своите продукции в близо 60 локации (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града.

Двойна ще е не само Нощта, „двойни“ са и нейните посланици. Проектът „Нощни персонажи” ще покаже двойствената актьорска същност чрез образите на Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Иван Бърнев, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Максим Ешкенази, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Ана Пападопулу, Весела Бабинова и Елена Телбис. Кадрите, дело на топ фотографa Диляна Флорентин, ще могат да се видят в изложба в Народния театър, Националната библиотека и в Mall Plovdiv.

„И утре ще има Театър. (Р)еволюцията на театралната публика“ е темата на дискусията, която ще е подгрява събитието на 1 ноември в Народния. театър. В разгара сме на „сеизмична“ промяна в културното производство - тенденция, която се наблюдава в световен мащаб, твърдят организаторите на проявата. Все по-настоятелно става изместването на фокуса от спокойното съзерцаване и наблюдаване (т.нар. „култура на спокойствието“) към активното правене на култура. Тези промени изискват ново равновесие и създават ново поколение културни лидери, готови да приемат и интегрират всички форми на културни практики. Именно това е определящото предизвикателство на театралното „утре“ – правилно да се идентифицират възможностите, които технологиите предлагат и да се използват за постигане на по-голяма ангажираност на аудитoрията към културното съдържание.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Мерцедес с нова мощна иновация в...

Mercedes стана първият автомобилен производител в САЩ,...

Няма коментари към тази новина !