Ди Каприо срещу Тръмп – време е за действие

03.06.2017 09:16 | Видян 1460 пъти

Ди Каприо срещу Тръмп – време е за действие

Всички знаем какъв заклет екоактивист е Леонардо ди Каприо, който всяка година дарява милиони за борба с климатичните промени и опазването на планетата. След като вчера Доналд Тръмп оттегли САЩ от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени, реакцията на актьора бе светкавична.

„Днес пострада нашата планета. Време е да предприемем реални действия“, написа Ди Каприо в Twitter и призова всички да даряват средства за три организации, борещи се с климатичните промени, като една от тях в момента събира средства, за да финансира съдебен процес срещу политиката на Тръмп относно околната среда.

Ди Каприо не е единствената звезда, която се изказа остро срещу американския президент, който пък открай време твърди, че климатичните промени и всички опити да се направи нещо срещу глобалното затопляне са една гигантска измама.

“America First! Earth last!” написа в Twitter и режисьорът Майкъл Мур, визирайки лозунга на предизборната кампания на Тръмп и политиката му в момента. „Тръмп току-що извърши престъпление срещу човечеството“, коментира още Мур.

И ако след избора на Доналд Тръмп звездите бяха по-скоро разочаровани, то в момента са ядосани. А когато Лео е ядосан, може да очакваме всичко.

Източник и снимка: eva.bg

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Таня Боева бясна заради пенсията

Таня Боева се вбеси на новината, че е първата...

Светлана Гущерова се наблъска с филъри

Светлана Гущерова не спира да се помпа с хуалуронови...

Няма коментари към тази новина !

*}