Филмът на Руши с премиера в ефира на Диема 2

16.01.2009 13:30 | Видян 4938 пъти | Гласували 1

Филмът на Руши с премиера в ефира на Диема 2

На 18 януари, от 19.30 часа, в ефира на Диема 2, ще се състои официалната премиера на режисьорския дебют на Руши Видинлиев. Филмът озаглавен „Едно кафе” е част от кампанията на NESCAFÉ® по случай 70-годишнината на марка кафе №1 в света.

В началото на годината NESCAFÉ®  се обръщат към Руши Видинлиев  да направи, кратък документален филм за историята на кафето под надслов „История на събуждането”. След известно време младия творец предлага сценарий, в който документалните факти са представени, чрез сюжета на една история за запознанството. От NESCAFÉ® прегръщат идеята за късометражен филм, където фактите са изнесени по един много забавен и атрактивен начин. 

Основните роли във филма се изпълняват от изключително младите и проспериращи актьори – Антоний Аргиров, Мартина Ангарева и Александър Кадиев. Във филма са използвани и документални кадри и интервюта заснети във Технологичния център на NESTLE в гр. Орб, Швейцария. Оператор на лентата е Александър Крумов, като документалните кадри са дело на Михаил Янакиев. Филмът е заснет със специалното участие на двама от победителите в акцията на марката за откриване на най-старата опаковка от продукт под марка NESCAFÉ® в България – Симо Атанасов и Елена Георгиева.

В глобален мащаб NESTLE има практика да подкрепя кино продукции, но в България заснемането на филм за NESCAFÉ® е прецедент в политиката на компанията и жест към почитателите на марката у нас. „Едно кафе” е кулминацията в кампанията, с която NESCAFÉ® отпразнува 70 години от появата на разтворимото кафе.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !