Руши Видинлиев дебютира като режисьор

18.12.2008 17:10 | Видян 5908 пъти | Гласували 2

Руши Видинлиев дебютира като режисьор

По повод 70–тата си годишнина, марка кафе №1 в света, NESCAFÉ® провокира известния български музикант и артист Руши Видинлиев да направи филм на тема «Историята на събуждането». В глобален мащаб НЕСТЛЕ има практика да подкрепя кино продукции, но в България заснемането на филм за NESCAFÉ® е прецедент в политиката на компанията и жест към почитателите на марката у нас.

Премиерата на филма се състоя в 11.00 ч. на 18 декември 2008 в кафe Timeless, използван за декор на някои от сцените. „Едно кафе” е и първият филмов проект на Руши Видинлиев, където той е едновременно режисьор и сценарист. Филмът е заснет с участието на тримата млади актьори Антоний Аргиров, Александър Кадиев и Мартина Ангарева. Оператор на лентата е Александър Крумов, като документалните кадри са дело на Михаил Янакиев. Филмът е заснет със специалното участие на двама от победителите в акцията на марката за откриване на най-старата опаковка от продукт под марка NESCAFÉ® в България – Симо Атанасов и Елена Георгиева.

Първоначалната идея за чисто документален филм постепенно отстъпва място на новия и оригинален сценарий предложен от Рушен Видинлиев, написан съвместно с Елена Бозова. Героите на „Едно кафе” са млади, независими и с характер. Те притежават чувство за хумор и самоирония.  Кафето слага своя отпечатък върху тях и се превръща в причината те да се забележат. Кафето в този филм е основата, както на документалните разкази, така и на срещата на героите.

„Едно кафе” проследява историята на първата среща на двама младежи, интервюта със специалистите от НЕСТЛЕ, взети от екипа в Технологичния център в гр. Орб, Швейцария и реалната (не)обикновената любовна история Симо и Елена. Проектът е част от кампанията, с който марка кафе №1 в света, NESCAFÉ® отбелязва своя 70-годишен рожден ден България.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !