Соня Йончева представя „Травиата” на юбилея на Пласидо Доминго

28.04.2017 14:10 | Видян 1297 пъти

Соня Йончева представя „Травиата” на юбилея на Пласидо Доминго

Най-успешната ни оперна звезда в чужбина Соня Йончева ще излезе на сцената във Виенската опера, за да се включи в юбилейния концерт на Пласидо Доминго. Своята 50-годишна кариера прочутият испански тенор ще отбележи на 19 май, а пред публиката родната певица ще представи ролята, която я изстреля на върха този сезон – Виолета от „Травиата”.

Сред другите известни певци, които ще се включат в концерта, са Рамон Варгас (Мексико), Ана Мария Мартинес (Пуерто Рико – САЩ), Дмитрий Корчак, Аида Гарифулина (Русия) и др. Гост-звездите, сред които и Йончева, ще изпълнят арии от три от най-популярните опери на Верди - „Травиата”, „Бал с маски” и „Симон Боканегра”, пише monitor.bg.

„Тя е моята любима Виолета”, така

Пласидо Доминго описва българската оперна прима

Двамата ги свързва дългогодишно приятелство, след като Соня печели неговия конкурс „Опералия” в Милано през 2010 г. „Доминго е човекът, който ми показа пътя към голямата сцена. Конкурсът „Опералия“ ми отвори вратите на мечтаните оперни театри като „Ковън гардън“, „Метрополитън“ и „Ла Скала“, казва Йончева.

„Щастлива съм, че Пласидо Доминго ме избра да бъда до него на сцената в една толкова специална гала, с която ще отбележим творческото дълголетие на един голям и неповторим артист и човек!“, споделя за юбилейния концерт звездата. Двамата често пътуват заедно, а със съпруга на Йончева – Доминго Хиндосян, големият тенор обожава да гледа футболни мачове.

Сред предстоящите ангажименти на най-добрия ни оперен експорт зад граница, е концертът на родна земя. Заедно с Хиндосян и брат си Марин, Йончева ще погъделичка сетивата на българската публика със своя вълнуващ Вердиев репертоар на 18 юни в зала 1 на НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !